Iuvarlakia (perisoare Grecesti)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Iuvarlakia (perisoare Grecesti)

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare, piper
  • un pic de faina
  • 500 gr de carne tocata
  • o cescuta mica de orez
  • avgolemono-1 ou,
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Amestecam carnea tocata cu 1 ou, cu orezul, sare si piper si facem perisoare.

Punem unt intr-o cratita, calim ceapa, apoi adaugam apa si cand fierbe apa, punem perisoarele! Apa sa fie cat sa acopere perisoarele, nu mai mult ( nu este ca ciorba noastra de perisoare este cu foarte putina zeama), dupa 30 de minute, incercati o perisoara, daca sunt fierte micsorati focul si preparati avgolemono ( un fel de sos grecesc din ou si zeama de lamaie)!

Bateti , intr-un vas, albusul spuma, adaugati galbenusul,apoi incet incet zeama de lamaie,trageti cratita cu perisoarele de pe foc luati apoi zeama de la perisoare si turnati in ou , cat de incet puteti ( nu trebuie sa se faca oul franjuri nici sa fiarba, trebuie doar sa incalzeasca oul), dupa ce s-a ``incalzit oul`` se toarna peste perisoare, suciti cratita de 2-3 ori stanga-dreapta ca sa se duca sosul peste tot in cratita, puneti capacul si lasati 10 minute!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat
Bucataras.RO

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Am plecat de la reteta Simonei https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-fara-framantare-sau-cu-framantare-redusa-69694.html...

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola