Galuste Din Gris, cu Verdeata, Pentru Supa

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Pentru 4 portii:
40 g untura (unt moale)
sare
nucsoara
1 ou
1 galbenus
100 g gris de grau dur
1 lingura verdeata tocata

Mod de preparare

Frecati bine grasimea, care a fost tinuta cateva ore la temperatura camerei.

Separat, intr-un bol, bateti bine ouale, cu o furculita, aproximativ 5 min., ca sa se inglobeze cat mai mult aer. Amestecati grasimea cu ouale batute si adaugati grisul in ploaie, continuand baterea, iar la sfarsit puneti verdeata, sarea si nucsoara (dupa gust). Lasati cateva minute sa stea pentru ca grisul sa inglobeze cantitatea de apa din ou. Astfel legarea de mai tarziu, prin fierbere, sa se faca cu mai multa usurinta.

Puneti intr-o craticioara, pe foc, 1/2 din cantitatea de supa si dati in clocot. Cu ajutorul unei linguri de supa, scufundata de fiecare data in supa fierbinte, luati din compozitia cu gris si puneti-o in vasul de pe foc (daca veti scufunfa lingura cu continutul ei, in lichidul fierbinte, acesta se va desprinde singur de pe lingura ).

Dupa ce ati terminat de pus tot amestecul in supa, lasati sa fiarba moderat, la foc mijlociu, cu vasul acoperit, pana ce galustele sunt aproape fierte, asta insemnand aproximativ 5 min.

Turnati apoi, peste ele, 100 ml apa rece, acoperiti vasul din nou, dati focul foarte mic si lasati sa fiarba mocnit pana ce galustele sunt fierte complet.

Grisul de grau dur este mai inchis la culoare decat grisul de grau moale. Prin fierberea lui se obtine o compozitie foarte usor cleioasa, mai tare (cat sa-l lege in galusca), dar in care se simte bobul. Este ideala pentru galuste.

Daca il gasiti nu ezitati sa-l cumparati si sa-l folositi la pregatirea galustelor.
Veti fi incantate de rezultat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Galuste Din Gris, cu Verdeata, Pentru Supa" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua
unt

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  13.12.2012 07:07:26

Biaskitchen, este foarte interesant ce imi spui...ai putea detalia cum procedezi. Iti multumesc anticipat !

biaskitchen
•  12.12.2012 22:41:07

Ai perfecta dreptate in privinta grisului din grau dur.Eu prepar galustele din couscous (care este facut tot din grau dur)si rezultatul este deosebit.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Galuste Din Gris, cu Verdeata, Pentru Supa