Ingrediente
● Pentru 4 portii: |
● 40 g untura (unt moale) |
● sare |
● nucsoara |
● 1 ou |
● 1 galbenus |
● 100 g gris de grau dur |
● 1 lingura verdeata tocata |
Mod de preparare
Frecati bine grasimea, care a fost tinuta cateva ore la temperatura camerei.
Separat, intr-un bol, bateti bine ouale, cu o furculita, aproximativ 5 min., ca sa se inglobeze cat mai mult aer. Amestecati grasimea cu ouale batute si adaugati grisul in ploaie, continuand baterea, iar la sfarsit puneti verdeata, sarea si nucsoara (dupa gust). Lasati cateva minute sa stea pentru ca grisul sa inglobeze cantitatea de apa din ou. Astfel legarea de mai tarziu, prin fierbere, sa se faca cu mai multa usurinta.
Puneti intr-o craticioara, pe foc, 1/2 din cantitatea de supa si dati in clocot. Cu ajutorul unei linguri de supa, scufundata de fiecare data in supa fierbinte, luati din compozitia cu gris si puneti-o in vasul de pe foc (daca veti scufunfa lingura cu continutul ei, in lichidul fierbinte, acesta se va desprinde singur de pe lingura ).
Dupa ce ati terminat de pus tot amestecul in supa, lasati sa fiarba moderat, la foc mijlociu, cu vasul acoperit, pana ce galustele sunt aproape fierte, asta insemnand aproximativ 5 min.
Turnati apoi, peste ele, 100 ml apa rece, acoperiti vasul din nou, dati focul foarte mic si lasati sa fiarba mocnit pana ce galustele sunt fierte complet.
Grisul de grau dur este mai inchis la culoare decat grisul de grau moale. Prin fierberea lui se obtine o compozitie foarte usor cleioasa, mai tare (cat sa-l lege in galusca), dar in care se simte bobul. Este ideala pentru galuste.
Daca il gasiti nu ezitati sa-l cumparati si sa-l folositi la pregatirea galustelor.
Veti fi incantate de rezultat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Galuste Din Gris, cu Verdeata, Pentru Supa" nu uita sa ii faci un review.
Separat, intr-un bol, bateti bine ouale, cu o furculita, aproximativ 5 min., ca sa se inglobeze cat mai mult aer. Amestecati grasimea cu ouale batute si adaugati grisul in ploaie, continuand baterea, iar la sfarsit puneti verdeata, sarea si nucsoara (dupa gust). Lasati cateva minute sa stea pentru ca grisul sa inglobeze cantitatea de apa din ou. Astfel legarea de mai tarziu, prin fierbere, sa se faca cu mai multa usurinta.
Puneti intr-o craticioara, pe foc, 1/2 din cantitatea de supa si dati in clocot. Cu ajutorul unei linguri de supa, scufundata de fiecare data in supa fierbinte, luati din compozitia cu gris si puneti-o in vasul de pe foc (daca veti scufunfa lingura cu continutul ei, in lichidul fierbinte, acesta se va desprinde singur de pe lingura ).
Dupa ce ati terminat de pus tot amestecul in supa, lasati sa fiarba moderat, la foc mijlociu, cu vasul acoperit, pana ce galustele sunt aproape fierte, asta insemnand aproximativ 5 min.
Turnati apoi, peste ele, 100 ml apa rece, acoperiti vasul din nou, dati focul foarte mic si lasati sa fiarba mocnit pana ce galustele sunt fierte complet.
Grisul de grau dur este mai inchis la culoare decat grisul de grau moale. Prin fierberea lui se obtine o compozitie foarte usor cleioasa, mai tare (cat sa-l lege in galusca), dar in care se simte bobul. Este ideala pentru galuste.
Daca il gasiti nu ezitati sa-l cumparati si sa-l folositi la pregatirea galustelor.
Veti fi incantate de rezultat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Galuste Din Gris, cu Verdeata, Pentru Supa" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany