Dresala cu Legume Noi si Verdeata

Postat pe: 16-06-2016
(1)

Ingrediente

2 morcovi potriviți, tăiați rondele / jumătăți
2 dovlecei zuchini potriviți, tăiați rondele / jumătăți
6 cartofi noi, tăiați în cuburi potrivite
1/2 ardei gras roșu tăiat bucăți
3 cepe verzi
2 linguri zarzavat pentru ciorbe (opțional)
1,5 l de zer cald
verdeață multă (mărar, pătrunjel, leuștean) tocată mărunt
sare și piper după gust
ulei picant pentru servit (opțional)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Spălăm, curățăm și tăiem legumele după cum v-am sugerat la "ingrediente" sau după placul personal.

Într-o oală înaltă (de 4 litri) punem la înfierbântat apă puțină și începem să adăugăm legumele pregătite (în funcție de densitate, timp de fierbere, greutate etc; eu încep cu morcovii, continuând cu cartofii, ardeiul, zuchini, ceapă, făcând pauze între adăugări de 10 minute).

După ce legumele s-au pătruns (intră furculița ușor) se adaugă zarzavatul pentru ciorbe (cel folosit de mine conține rădăcini de morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină, verdeață, toate tocate și sare).

Se adaugă zerul cald și se mai lasă să dea 2 - 3 clocote.

Se potrivește gustul de sare și piper, după care se stinge focul și se adaugă verdeața tocată.

Se servește cald sau răcorit, cu ardei iuți / ceapă verde, pâine sau mămăliguță și ulei iute / picant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dresala cu Legume Noi si Verdeata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mhaela
•  17.05.2017 10:01:48

Ciorbele cu zer sunt foarte bune, gustoase, hranitoare si nu ingrasa.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dresala cu Legume Noi si Verdeata