Ciorba Taraneasca

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

1/2 kg carne de vaca
1-2 buc ceapa
2 buc morcov
1 fir praz
1 buc pastirnac
1 buc radacina de patrunjel
1/2 buc telina
2 buc cartofi
2 buc rosii
1/2 lingura bulion
2 l apa
sare
patrunjel
leustean
1/2 l zeama de varza
2 linguri orez

Mod de preparare

PREGĂTIRE

2h
Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cind incepe sa clocotesca, se scoate spuma de mai multe ori, pina cind nu se mai formeaza, apoi se adauga o parte de sare.

Se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt sau se rade pe razatoare, dupa care se introduce in ciorba. Cand carnea si zarzavatul sint aproape fierte, se adauga orezul, ales si spalat. Rosiile, curatate de pielita, de simburi si taiate felii, se adauga ceva mai titziu. In lipsa rosiilor, se pune bulionul dizolvat intr-o lingura de supa.

Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute. Separat, se fierbe intr-un vas zeama de varza si, cind clocoteste, se toarna prin strecuratoare in oala cu ciorba. Dupa ce ciorba a mai dat citeva clocote, se potriveste de sare si de acreala, mai adaugind daca este necesar zeama sau sare de lamiie dizolvata in apa. Cand este gata, se adauga frunzele de patrunjel si de marar tocate marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba Taraneasca" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba Taraneasca