Ciorba Radauteana

Postat pe: 21-11-2010
(35)

Ingrediente

1-2 bucati piept pui
2 morcovi
1-2 ceapa
1 radacina de patrunjel
1 telina mica
200 g smantana
2 oua
3-4 catei usturoi
1 legatura patrunjel
sare
otet sau lamaie pentru acrit,

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Pieptul de pui se pune intreg, la fiert in apa. Se ia spuma, iar cand nu se mai produce spuma se adauga legumele curatate si taiate in bucatele mari.

Se lasa la fiert pana se inmoaie, se scot din zeama care au fiert; pieptul de pui se taie fasii subtiri si se pune in zeama ramasa iar legumele se paseaza sau se trec prin site, se adauga si ele in oala.

Se mai lasa 5 minute, pana dau in primul clocot. Ouale se bat bine cu smantana, se adauga un polonic cu supa. Se adauga apoi in oala si se amesteca bine.

Usturoiul se piseaza si se adauga in oala. Se adauga sare si otet dupa gust (otet se mai poate adauga in momentul serviri, in farfurie). Oala se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba Radauteana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alexaaaaaaa
•  30.11.2015 15:15:27

Cautam operatori PC. Se lucreaza comod de acasa, part-time sau full-time. Cerinte:
- cunostinte minime PC
- conexiune internet
- rabdare
- seriozitate
- perseverenta
Nu necesita experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin e-mail. Cereti detalii la adresa: alexaa075@gmail.com

albann0
•  27.03.2015 06:34:08

o bunatate de ciorba
Actioneaza cu intelepciune si incredere, trimite textul “VREAU SA MA CONVING” la adresa de email cmunteanu55@gmail.com si vei afla in ce conditii urmezi un curs gratuit pe calculator la domiciliu si cum castigi bani garantat prin contract legal cu Editura Epublishers SRL.

dorin49
•  09.05.2014 16:28:06

Va recomand sa gustati aceasta ciorba la "Leaganul Bucovinei", la intrarea in Suceava, dinspre Falticeni... Nu fac reclama la pensiune, este fenomenala ciorba acolo...

tony_tonyno
•  25.04.2014 14:00:03

am respectat retea intocmai,cu un mic adagio,la final citeva frunze de leustean,iar ardeiul si o rosie tocate marunt si adaugate dupa maruntirea carnii si pasarea legumelor,fierte atit cit sa ramina putin al dente.A iesit bestiala.

mafy
•  14.10.2013 19:06:35

Foarte buna reteta. Este a-2-a oara cand o prepar. Doar ca de data asta nu am mai separat ouale ... Am uitat :)) .

savamimi
•  24.04.2013 12:46:42

Toate bune si frumoase doar ca am aflat pe pielea mea ca nu se pun si albusurile. Am urmat intocmai pasii descrisi insa tot s-a branzit . Deci separati ouale ca sa aveti succes!

laurentiug
•  24.01.2013 17:07:50

completare la postul de mai jos:

am acrit `o cu o lamaie MARE.
este prima data cand acresc o ciorba cu lamaie si nu o sa mai folosesc altceva nici macar o singura data in viata asta ! ...e ideal cu lamaie si e naturala

bibamng
•  07.01.2013 19:30:58

am si eu o intrebare: nu iese mai buna cu bors? am mancat la iasi o radauteana de imi venea sa rup castronul la final si avand o cunostinta in bucutaria respectiva mi-a spus k este mai buna cu bors, maine incerc si eu sa fac...sa vedem ce va iesi :))

crystina_1985
•  23.12.2012 13:04:29

buna,am si eu o intrebare!as vrea sa fac ciorba radauteana pentru aprox 10-15 persoane,cam ce cantitate de legume ar trebui sa pun si cati piepti de pui ca sa ajunga pentru toata lumea?multumesc frumos

iedenack
•  16.12.2012 00:06:18

salutare!!pot sa va dau doua sfaturi???incercati sa puneti si putin ardei iute taiat finut si sa aduceti smantana aproape la aceeas temperatura cu ciorba inainte de introducere in oala!!asa nu se va taia smantana si va arata mai cremos!

deinamaibe
•  22.11.2012 13:15:50

nu sunt o mare fana a gatitului dar aceasta ciorba ma atras si am facut-o...este foarte buna...deja am dat reteta la mai multe persoane care au gustat-o pe a mea:)

maestrul
•  24.10.2012 18:41:30

o metoda de a imbunatati cosistenta si gustul acestei ciorbe este de a adauga 2-3 linguri de faina alba dizolvata intr-o cana de apa rece la final si un pont care nu poate fi neglijat,adaugati in galbenusuri si o lingura de mustar. Pofta buna!

anyyy80
•  03.10.2012 18:21:15

...la ingredientele de mai sus trebuie cam 3 l apa, eu dau legumele pe razatoare, ceapa o toc, usturoiul il pun pisat... sunt persoane care il pun intreg iar dupa fierbere scot legumele, mie imi plac date pe razatoare, nu taiate sau pasate...

johanna
•  13.07.2012 09:12:15

BUNA, ma bucur enorm de mult ca am gasit aceasta reteta, maine am musafiri si nu stiam ce ciorba sa fac , dupa cum scrie sigur este o ciorba buna! am sa o gatesc si sigur o sa le placa! multumesc mult pentru reta

m_gheorghe2002
•  09.05.2012 06:02:10

Cata apa trebuie?
Nu spune nimeni?

rossi
•  06.04.2012 13:10:00

Azi o fac sa bedem cum va iesi!!""""

piatralunii
•  04.02.2012 18:50:39

superx400- eu smanatana de supermarket am folosit, ca tarani aici nu sunt (in sensul celui din Romania); legumele "sedau prin sita" in sensul ca se pasireaza, daca ai blender e minunat, eu cu el le fac; cat priveste apa, dupa ochi, cum se zice, niciodata nu am masurat-o, sorry, oala mea e de 8 litri

ca sa nu se branzeasca ciorba e necesar sa o dai de pe foc, si sa temperezi ouale amestecate cu smantana cu cate putina ciorba din oala, asa lingura cu lingura; eu pun intr-un castron maricel, si pe urma golesc in oala.

superx400
•  26.01.2012 19:43:33

si totusi, daca folosesc smantana PANA(pt ca alta nu am) are ceva?? o pot folosi pe asta, sau trebuie neaparat aia obisnuita de la tarani??

superx400
•  25.01.2012 22:29:28

se dau prin razatoare sau cum?

superx400
•  25.01.2012 22:28:48

cum adica legumele se trec prin site???? nu inteleg

florentinaionita
•  21.12.2011 20:59:10

foarte buna

teiubescmarius
•  27.11.2011 00:13:29

maine o sa si testez...

passion
•  20.11.2011 18:58:50

ca sa nu se brinzeasca in amestecul de oua si smintina se pune o lingura de otet si neaparat se adauga dupa ce se ia oala de pe foc

hiroshima
•  30.09.2011 10:59:14

poate nu am fost atent la reteta si nu stiu cata apa trebuie pusa si pt cate persoane ajunge???

reteteculinare
•  15.09.2011 12:13:49

extraordinara.... bravo

ionut91
•  23.04.2011 12:28:32

Pentru a nu se branzi, folositi smantana de minim 20% grasime!

catalina79
•  25.07.2010 02:42:31

si ciorba mea s-a branzit.
in rest... foarte buna,mie mi-a placut foarte mult.
NOTA 10!!!!!

susana
•  09.06.2010 17:28:10

ciorba asta e super.e foarte gustoasa, si sotului meu ii place foarte mult.zice ca e ca si ciorba de burta(mie cum nu mi place burta nu i faceam niciodata, asa ca cu reteta dumneavoastra suntem amandoi multumiti)FELICITARI.

monika0106
•  26.05.2010 15:55:54

foarta buna ciorba... si ca drept sfat pentru "chiuchita" ... (daca mai intra pe aici)... pentru ciorba e necesar sa folosesti carne de pui nu din comert... ci sa gatesti o gaina crescuta la curte... asa va fi ciorba buna...

juliette_estela
•  12.07.2009 17:02:25

e foarte buna ciorbita.Si eu fac la fel ca tine dar ,pentru a da o culoare mai aprinsa calesc putin morcov cu lingura de ulei si apoi il trec prin sita si aspectul se schimba radical.e un deliciu!

carla27carla
•  07.06.2009 00:35:35

foarte buna ciorbita .am facut o oala de 8 l si mi a mai ramas seara doar 2 l.aproape toata s a mancat in cateva ore.ms de reteta

piatralunii
•  27.05.2009 18:29:36

care ciorba s-a branzit? a mea sau a ta? a mea nu s-a branzit deloc, iar tehnica e sa o lasi putin sa se raceasca inainte sa adaugi ouale batute cu smantana.

lucia_bp
•  18.11.2008 18:33:55

superba ciorba !!Felicitari ca ai adaugat-o in cartea de bucate

chiuchita
•  12.11.2008 20:22:07

este bestiala aceasta ciorba ,am mincat atunci cind am fost in cooncediu in Bucovina....si mi a placut foarte mult ,am incercat o si eu acasa dar nu a iesit asa de buna ca acolo.....poate nu am pus ce trebuie in oala ......am sa incerc si aceasta reteta.
Felicitari

gaucan
•  30.10.2008 09:51:38

aceasta ciorba este excelenta si nu necesita un timp indelunga de pregatire.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba Radauteana