Ciorba de Vacuta

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Ciorba de Vacuta

Ingrediente

  • 6 portii costita de vitel
  • 2 morcovi
  • 3 cepe verzi
  • o buc telina
  • 2 ardei grasi
  • 5 rosii
  • 3 cartofi
  • o mana de pastai verzi
  • 1 leg marar
  • 1 leg patrunjel
  • 1 leg leustean
  • 1 lg pasta de tomate
  • 500 ml bors de putina
  • 1 ou
  • 3 lg smantana

Mod de preparare

Se pun costitele la fiert, cand da in clocot se inlatura cu grija spuma formata si mai lasam sa fiarba 20 min. Adaugam ceapa taiata marunt, morcovul si telina date prin razatoarea de mere si ardeii grasi tocati si ei marunt. Fierbem incontinuare la foc potrivit pana ce carnea s-a patruns bine.

Adaugam si fasolea pastai taiata in buc potrivite rosiile tocate marunt si cartofii in cuburi mici. Potrivim gustul cu sare iar daca ciorba nu capata culoare de la rosii mai adaugam si pasta de tomate.

Aproape de final acrim ciorba cu bors, dupa care o dregem cu oul batut amestecat cu smantana. Inchidem focul si rasturnam in oala mararul, patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

Se serveste fierbinte cu leustean verde deasupra, alaturi de un ardei iute.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc