Ciorba de Salata Verde

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

100-200g costita afumata (bacon, slanina, jambon, etc , afumate)
4 capatani de salata verde
500g iaurt
2-3 linguri cu smantana
4 oua
2 legaturi de ceapa verde (1-2 buc ceapa uscata)
1 legatura usturoi verde (2-4 catei de usturoi zdrobiti)
zeama de la 1 lamaie
sare
piper
marar verde tocat marunt
patrunjel verde tocat marunt
1-2 linguri cu ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Prajesti in putin ulei costita taiata bucatele si o lasi la racit. Intre timp bati bine ouale cu un praf de sare si cu smantana, apoi le rastorni peste costita racita si prepari, pe foc, o omleta pe care o scoti pe o farfurie. Cand este racita o rulezi si o tai fidelute, dar nu foarte subtiri(ca niste taietei lati).

In oala de supa calesti in putin ulei ceapa pana se aureste, apoi adaugi usturoiul zdrobit si imediat 2-3 litri de apa si lasi sa fiarba.

Intre timp, speli bine salata si o tai bucatele (sau o rupi) si o adaugi in oala, cand apa clocoteste. Cand salata este facuta, pui omleta taiata, asezonezi si dregi ciorba cu iaurt si zeama de lamaie

Dupa cateva clocote iei de pe foc, adaugi verdeata tocata marunt, acoperi si dupa 5 min poti servi.
Cine doreste, poate inlocui partial iaurtul cu smantana, sau se poate servi ciorba in farfurie. cu 1-2 linguri de smantana.
Acesta este optional.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Salata Verde" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Salata Verde