Ingrediente
● 1 1/2 kg salata verde (laptuca) in functie de gustul fiecaruia |
● 6-7 l apa (in functie de densitatea ciorbei) |
● 13 oua |
● 900 g smantana |
● 400 g costita afumata |
● 4 cepe |
● 2 morcovi |
● o legatura marar |
● 100 ml otet (eu am folosit otet de mere, facut in casa) sau mai mult in functie de gustul fiecaruia |
● 200 ml ulei |
● piper, sare si vegeta (cu gust de gaina) dupa gust |
Mod de preparare
Costita afumata se taie cubulete si se caleste la foc mic in 100 ml ulei.
Apa se pune la fiert intr-o oala mare( toata apa se pune de la inceput). Ceapa se taie marunt si se fierbe cu morcovul dat pe razatoare.
Dupa ce costita afumata s-a calit putin se adauga peste ceapa si morcov, impreuna cu uleiul in care s-a calit.
Salata verde (laptuca) se taie fasii subtiri, care se adauga peste ceapa, morcov si costita. Salata l-a inceput va parea prea multa, dar dupa fierbere aceasta se va rari treptat.
In timp ce salata fierbe se separa ouale, pentru a face doua compozitii diferite din acestea. Intr-un vas se pun cinci galbenusuri, iar in altul albusurile ramase de la cele cinci galbenusuri si restul de oua.
Din cele cinci albusuri si restul de oua se face o paparada (omleta) in 100ml ulei, iar spre sfarsit se adauga mararul tocat marunt. Cand salata s-a fiert se adauga paparada si se mai lasa 10 minute, dupa care se adauga sare, piper si vegeta dupa gust.
Galbenusurile ramase (cele cinci) se amesteca cu smantana bine (se poate amesteca si cu mixerul), dupa care se toarna treptat ciorba in acestea. Cand compozitia de oua s-a diluat, se toarna in oala cu ciorba amestecand continuu.
Urmatorul pas este adaugarea otetului, si bineinteles oprirea focului.
Ciorba se serveste calda cu marar presarat pe deasupra.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de Salata" nu uita sa ii faci un review.
Apa se pune la fiert intr-o oala mare( toata apa se pune de la inceput). Ceapa se taie marunt si se fierbe cu morcovul dat pe razatoare.
Dupa ce costita afumata s-a calit putin se adauga peste ceapa si morcov, impreuna cu uleiul in care s-a calit.
Salata verde (laptuca) se taie fasii subtiri, care se adauga peste ceapa, morcov si costita. Salata l-a inceput va parea prea multa, dar dupa fierbere aceasta se va rari treptat.
In timp ce salata fierbe se separa ouale, pentru a face doua compozitii diferite din acestea. Intr-un vas se pun cinci galbenusuri, iar in altul albusurile ramase de la cele cinci galbenusuri si restul de oua.
Din cele cinci albusuri si restul de oua se face o paparada (omleta) in 100ml ulei, iar spre sfarsit se adauga mararul tocat marunt. Cand salata s-a fiert se adauga paparada si se mai lasa 10 minute, dupa care se adauga sare, piper si vegeta dupa gust.
Galbenusurile ramase (cele cinci) se amesteca cu smantana bine (se poate amesteca si cu mixerul), dupa care se toarna treptat ciorba in acestea. Cand compozitia de oua s-a diluat, se toarna in oala cu ciorba amestecand continuu.
Urmatorul pas este adaugarea otetului, si bineinteles oprirea focului.
Ciorba se serveste calda cu marar presarat pe deasupra.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de Salata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany