Ingrediente
● Ciorbă de miel reţetă |
● Folosim bucati mai cu os (gat, coada, coaste) de miel pentru ciorba |
● 4 morcovi |
● 2 bucpatrunjel |
● 1 legatura de ceapa verde |
● smantana 1 kg |
● 4 galbenusuri de oua |
● sare |
● frunze tarhon proaspete (sau de la borcan, sau uscate) |
● frunze de macrici ptr acrit (daca nu aveti puteti folosi si zeama de la lamaie) |
● 2 liguri mari de rama sau unt ptr calit |
Mod de preparare
Ciorbă de miel reţetă. Se pun bucatile de miel la fiert cu sare si intre timp mai spumam. Morcovii si patrunjelul se taie felii si se calesc pe unt. Cand carnea e mai mult de jumate fiert se adauga morcovii caliti si se lasa sa fiarba mai departe . Amestecam galbenusurile de oua cu smantana, tarhonul il maruntim, frunzele de macrici le taiem fasii subtiri la fel si ceapa verde.
Cand carnea e fiarta adaugam frunzele de macrici (cca 2 buchetele), (neavand macrici eu am adaugat zeama de la o lamaie), ceapa verde taiata rondele subtiri, galbenusurile amestecate cu smantana si lasam sa dea un clocot.
In acest timp adaugam si tarhonul tocat si mai punem sare dupa gust .
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
• 12.03.2010 21:10:26
parerea mea este ca ciorba de miel este una dintre cele mai bune ciorbe...iar ptr pasti...e cea mai buna idee...incercati-o o sa va placa la nebunie
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 13.04.2010 12:34:32
Am incercat retzeta si in ciuda faptului ca nu prea sunt o fana prea mare a ciorbei de miel ,..pot sa spun ca a iesit buna....e pt prima data cand am facut ciorba de miel . ...iar sotzul a spus ca a iesit ff... buna ciorba.. Am folosit frunze de patrunjel verde .. pt ca frunzele de tarhon ...nu stiu ce sunt .. nu am auzit pana acum de asa ceva...ori poate ca asa se spune la patrunjel in alte regiuni a tarii...sincer .. habar nu am ....dar a iesit buna :) ms de retzeta;)