Ciorba de loboda

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg loboda
  • 1/2 l bors
  • zeama sau sare de lamiie, sau otet,
  • o ceapa mica,
  • un virf de cutit de piper
  • 4-5 catei de usturoi
  • leustean
  • un galbenus
  • 100 ml smantana sau iaurt
  • sare

Mod de preparare

Loboda se spala, fara sa se rupa frunzele, in 2-3 ape; apoi se rup frunzele si varfurile fragede, se iau manunchi, se taie felii mai late care se vor pune in 1 1/2 l apa clocotita, impreuna cu ceapa taiata marunt si se vor fierbe circa 30 minute.

Ciorba se acreste cu bors. Se poate pune si o lingurita cu virf de "Vegeta" sau un virf de cutit de piper, se adauga sare cit mai este necesar si 1-2 linguri cu untdelemn in care se pune un virf de boia dulce, ca in reteta precedenta, pentru aspect.

Se drege cu samantana, apoi se sareaza si, pentru aroma, se adauga usturoi tocat si leustean.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc