Ingrediente
● 6 buc carne de curca |
● 2 buc ceapa |
● un morcov |
● un castronel zarzavat pentru ciorba |
● cimbru |
● o leg leustean |
● o leg patrunjel |
● sare |
● 1 l bors de putina |
● taitei de casa dintr-un ou |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Curca dupa ce am taiat-o am oparit-o si am curatat-o de pene. Pasarea astfel pregatita o trecem prin flacara de la aragaz dupa care o frecam cu o mana de malai. O spalam bine scoatem cu grija intestinele si o portionam dupa trebuinta.
Alegem bucatile de carne si le punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand a dat in fiert curatam cu ajutorul unei palete spuma ce se formeaza deasupra.
Adaugam ceapa taiata marunt si morcovul curatat si ras prin razatoarea de mere. Lasam sa fiarba pana ce carnea incepe sa se inmoaie putin dupa care adaugam zarzavatul pentru ciorbe de la borcan... asta in cazul ca preparati ciorba iarna si nu aveti la indemana legume proaspete (el contine: ardei gras, morcov, rosii, telina, frunze de patrunjel si leustean).
Cat timp fierbe ciorba preparam taiteii de casa dintr-un ou si faina cat cuprinde sa iasa un aluat mai tare. Ii taiem cu ajutorul unui cutit sau cu masina de facut taitei.
Adaugam taiteii in ciorba, iar cand acestia sunt fierti punem si borsul care in prealabil l-am incalzit bine. Definitivam gustul ciorbei cu sare iar dupa ce am oprit flacara adaugam in oala patrunjelul si leusteanul tocat marunt.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de Curca" nu uita sa ii faci un review.
Alegem bucatile de carne si le punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand a dat in fiert curatam cu ajutorul unei palete spuma ce se formeaza deasupra.
Adaugam ceapa taiata marunt si morcovul curatat si ras prin razatoarea de mere. Lasam sa fiarba pana ce carnea incepe sa se inmoaie putin dupa care adaugam zarzavatul pentru ciorbe de la borcan... asta in cazul ca preparati ciorba iarna si nu aveti la indemana legume proaspete (el contine: ardei gras, morcov, rosii, telina, frunze de patrunjel si leustean).
Cat timp fierbe ciorba preparam taiteii de casa dintr-un ou si faina cat cuprinde sa iasa un aluat mai tare. Ii taiem cu ajutorul unui cutit sau cu masina de facut taitei.
Adaugam taiteii in ciorba, iar cand acestia sunt fierti punem si borsul care in prealabil l-am incalzit bine. Definitivam gustul ciorbei cu sare iar dupa ce am oprit flacara adaugam in oala patrunjelul si leusteanul tocat marunt.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de Curca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany