Ciorba de burta (III)

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

1 kg burta de vita prefiarta
1 morcov mare
12 cepe potrivite
1 telina
leustean
1 capatana de usturoi
2 oua
400 gr de smantana
otet 1 polonic sau dupa gust isi pune fiecare in farfurie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Burta spalata bine o pun la fiert intr.o oala de 8 l si o las pana scade 3 sferturi ... iese o zeama albicioasa ... toc ceapa morcovul telina si le pun la fiert in aceasta zeama. Scot burta o tai fasii subtiri si o pun din nou la fiert cu zarzavatul... cand e gata tot pisez usturoiul, amestec galbenusurile de ou cu smantana si adaug 1..2 polonice de zeama fiarta un pic racita... dupa ce am stins focul la ciorba o dreg cu un polonic de otet (depinde si cat de tare este acesta) si pun smantana cu ouale iar al sfarsit de tot adaug leusteanul.

Pofta buna!

Se serveste fierbinte!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de burta (III)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicutzu
•  27.08.2010 09:24:33

un polonic de otet mi se pare exagerat

Nally
•  20.03.2009 23:13:31

Fiecare cu gustul sau! Noua ne palce un pic mai light! Iar leusteanul consideram ca face toata ciorba! De exemplu mie nu imi place ciorba de burta fiarta cu oase si dreasa cu gogosari murati sau alte combinatii! Si credeti-ma ca am mancat in mai multe locuri de la bucatari cu experienta! Am eliminat si am adaptat-o dupa gustul familiei noastre! :)

iulianav7
•  17.02.2009 14:38:47

asa este, oasele de vita sunt importante pentru ciorba de burta si ce-i drept de la oua nu se pun decat galbenusurile, cat despre leustean sincer eu n-am pus niciodata

djprometeu
•  03.02.2009 23:29:02

intradevar oasele de vita,mult mai multe oua si leustean in ciorba de burta???

moloci
•  07.11.2008 21:52:22

este adevarat,lispsesc ingrediente

anca_rosu50
•  23.05.2008 15:16:42

prea simplu pentru o ciorba de burta.aceasta este mult mai complicata si ii lipsesc cateva ingrediente foarte importante:de exemplu oasele de vita si mult mai multe oua din care alegem doar galbenusul pentru o oala de 8 litri.in fine......fiecare pe gustul sau.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de burta (III)