Ciorba de Ardei Umpluti

Postat pe: 07-01-2009
(5)

Ingrediente

Ingrediente pentru umplutura:
1 kg praz tocat
10 - 12 ardei grasi pentru umplut
1/2 kg morcov dat pe razatoare
o cana cu orez ales si spalat
2 linguri malai
1/2 kg ciuperci tocate
marar
patrunjel
sare
piper
Ingrediente pentru ciorba:
3-4 rosii tocate marunt
2 cepe tocate
un morcov dat pe razatoare
bulion
marar
patrunjel
leustean
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Calesti prazul in putin ulei si adaugi morcovul dat pe razatoare, ciupercile, orezul. Amesteci si mai lasi putin la calit, apoi dai la racit.

Intre timp, pe fundul unei oale mai inalte pune un strat de felii de rosii sau un strat de varza tocata marunt.

In compozitia racorita adauga malaiul, patrunjelul si mararul tocate. Potriveste de sare si piper. Cu aceasta compozitie umpli pe trei sferturi ardeii - spalati bine si curatati de seminte si de pielitele albe - si-i asezi in oala. Toarna peste ei apa calduta in care ai dizolvat 2-3 linguri de bulion. Apa pui cat sa depaseasca ardeii cu cateva degete.

Adauga rosiile tocate, ceapa, morcovul si celelalte legume, asa cum faci in mod obisnuit cu legumele pentru ciorba. Sarezi si piparezi dupa gust, dupa care pui la foc moale cam o ora.

* Pune peste ardei o farfurie plata intoarsa ca sa eviti astfel ridicarea lor prin apa in timpul fierberii.

La sfarsit adaugi patrunjel si leustean, intr-o ploaie de arome.
Servesti, punand in castron 1 sau 2 ardei (depinde de marime) peste care torni vreo doua polonice cu zeama.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Ardei Umpluti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  31.01.2013 18:37:56

OLTENIA E MARE.Vin in sprijinul d-voastra si sustin aceasta reteta.De la Dabuleni la deal pe cursul DUNARII,la BECHET,la RAST si de acolo la SEVERIN,vei fi servit ca atare ,doi trei ardei si restul zeama.
Mergem la sarmale si ni se aplica acelasi tratament,doua trei sarmale si restul zeama.Puteti reveni doar la denumire ,eliminati cuvantul CIORBA.Nu de alta sa nu gasiti pe cineva care sa se simta ofensat si sa va faca de ciorba

anamaria88
•  08.03.2011 00:10:21

cea mai buna ciorba si sincer a ta arata senzational felicitari

alinus_s
•  08.11.2010 00:14:34

Am mai auzit de reteta asta dar nu credeam.In zona noastra (oltenia) se fac ardei umpluti dar nu se mananca zeama ci doar ardeii

nicutzu
•  27.08.2010 09:28:37

curioasa reteta

adina123
•  11.08.2010 11:54:53

nu am mancat niciodata

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Ardei Umpluti