Ciorba a la Grec

Postat pe: 27-11-2010
(12)

Ingrediente

400 gr carne pui (poate sa fie aripi, spate, gaturi )
300 gr smantana
2 galbenuse ou
1 morcov mai mare
1 radacina patrunjel
1 ceapa
1 lamaie
sare
patrunjel verde
orez
50 gr rama
(din cantitatile descrise mai sus am obtinut cca 3 l de supa )

Mod de preparare

Morcovul si patrunjelul il curatam, spalam si il taiem rondele. Rama il punem la incins punem peste morcovul si patrunjelul si le calim un pic, apoi stingem totul cu apa. Punem in vas si ceapa pe care odam pe razuitoarea fina si lasam sa dea un clocot. Adaugam si bucatile de carne, si condimentam cu sare.

Cand carnea e fiarta de jumate adaugam si un pic de orez. Cand e fiert siorezul punem zeama de la o lamaie si intre timp pregatim maiaua ptr dres ciorbica.

Amestecam 2 galbenusuri cu smantana la care adaugam treptat din supa fierbinte si apoi o turnam in oala peste restul de supa. Presaram totul cu patrunjel tocat fin si lasam sa dea un clocot.

Se mai poate adauga cui ii place mai acra, zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba a la Grec" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ornitoric
•  12.07.2013 14:53:59

de ce rama ?

constanta58
•  30.04.2012 11:52:16

Eu as pune smantana pe masa ca s-si puna fiecare cat vrea sau poate ca cineva nu mananca cu smantana, si nici nu e indicat sa stea ciorba de pe o zi pe alta cu smantana in ea. Asa ca eu as pune doar ouala in ciorba, in rest, e asa cum ar trebui sa fieo ciorbita a la grec.

cris_angel_2006
•  13.03.2011 20:52:24

Doar atat-grozava.Multumim!

Leila
•  30.08.2010 13:35:02

biby,florincanada, mika,madutza, multumesc pentru aprecieri :) . Sincer in aceste momente destul de triste pentru mine , imi mai descretesc fruntea vazand ca retetele preparate si prezentate de mine sunt apreciate . Sunt fericita ca am putut sa va fiu de folos .

Va doresc numai bine .

Lia

biby716
•  14.08.2010 23:32:41

hmmm,, reteta e ff asemanatoare cu reteta bunicii mele,, e delicioasa :X.. desi ea foloseste zeama de varza acra ( iarna ) si zeama de ardei iuti :)


ti-am incercat reteta si e clar de nota 10 :X



:) :* felicitari pt k esti o bucatareasa minunata :)

florincanada
•  14.02.2010 23:43:31

deci acuma am term de mancat si e o reteta extraordinara,mii de multumiri dna sau dnsoara leila,eu am dublat reteta si mi-a iesit perfect nici nu cred ca se putea sa fie mai buna,,,,,,inca o data miii de multumiri

mika_88
•  04.02.2010 14:17:47

leila esti o foarte buna bucatareasa....e a nu stiu cata reteta pe care o incerc.....si sunt....de fapt am fost foarte multumiti....felicitari.......

madutza
•  23.11.2009 20:00:21

Foarte buna ciorbica...cum sunt o mamica gravidutza as manca orice si ma gandeam ce fel de ciorba sau supa sa mai fac si uite asa am ajuns la ciorba a la grec...si pot sa spun ca ne-a placut foarte mult chiar si lui bebe...multzumim

Leila
•  03.08.2009 22:26:15

"Amestecam 2 galbenusuri cu smantana la care adaugam treptat din supa fierbinte si apoi o turnam in oala peste restul de supa. Presaram totul cu patrunjel tocat fin si lasam sa dea un clocot."

Mie mi se pare ca scrie destul de explicit ce trebuie sa faci ... mai ai si pozele dupa care te poti ghida .
Cu respect ,Leila.

viorela_poenar
•  02.08.2009 14:46:21

galbenusurile trebuie fierte sau crude, k nu ai mentionat,
multumesc

Leila
•  06.06.2009 22:25:08

:) Oana , ma simt onorata . Sunt nespus de fericita ca a fost pe placul tau .

Pupice

prodan_oana
•  05.06.2009 09:35:39

e grozava.am incercat si eu reteta si a iesit mai ceva ca in restaurant.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba a la Grec