Ingrediente
● Pentru 1 litru : |
● 1 pui taiat bucati sau 1 carcasa de pui |
● 1 ceapa, taiata in sferturi |
● 1 morcov mare, curatat si taiat in bacati |
● 8-10 boabe de piper |
● 1 tulpina de telina, taiata bucatele |
● 2 foi de dafin |
● 1/2 lingurita sare |
● Se poate imbunatatii gustul, dupa dorinta Eu am pus mai multi morcovi, patrunjel radacina, telina radacina |
Mod de preparare
Puneti intr-o oala 2 l apa si toata ingredientele. Dati in clocot, la foc mare, apoi micsorati focul la mic. Lasati sa fiarba incet, 2-4 ore, acoperind oala partial cu un capac si indepartand mereu spuma care se formeaza.
Strecurati. Daca zeama nu este limpede, treceti-o din nou prin strecuratoare, peste care puneti o bucata de tifon, ce va retina suspensiile.
Lasati bulionul de pui la racit, apoi indepartati grasimea de deasupra, cu o lingura. Zarzavatul si carnea le folositi la alte preparate.
Se toarna rece, in borcane cu filet si se pot pastra la frigider cateva saptamani. Sau, se pune bulionul de pui, in cutii de plastic cu capac, ce pot fi tinute la congelator 1-2 luni. Se mai pot folosi formele pentru gheata, puse in congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bulion de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Strecurati. Daca zeama nu este limpede, treceti-o din nou prin strecuratoare, peste care puneti o bucata de tifon, ce va retina suspensiile.
Lasati bulionul de pui la racit, apoi indepartati grasimea de deasupra, cu o lingura. Zarzavatul si carnea le folositi la alte preparate.
Se toarna rece, in borcane cu filet si se pot pastra la frigider cateva saptamani. Sau, se pune bulionul de pui, in cutii de plastic cu capac, ce pot fi tinute la congelator 1-2 luni. Se mai pot folosi formele pentru gheata, puse in congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bulion de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
madallina
• 22.09.2009 14:08:07
La ce anume se poate folosi? Il pot decongela si sa adaug legume,eventual carnita si gata supa?
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 03.10.2009 09:15:00
Madallina, bulionul de pui este o "supa" de pui concentrata.
Da, o poti folosi si asa cum ai sugerat tu, dar ii adaugi si apa.
O poti folosi la orice mancare care cere utilizarea apei, in loc de acesta, dand un gust mult mai bun (nu ma refer la fiertul pastelor fainoase, oualor, etc)