Ingrediente

Pentru 1 litru :
1 pui taiat bucati sau 1 carcasa de pui
1 ceapa, taiata in sferturi
1 morcov mare, curatat si taiat in bacati
8-10 boabe de piper
1 tulpina de telina, taiata bucatele
2 foi de dafin
1/2 lingurita sare
Se poate imbunatatii gustul, dupa dorinta Eu am pus mai multi morcovi, patrunjel radacina, telina radacina

Mod de preparare

Puneti intr-o oala 2 l apa si toata ingredientele. Dati in clocot, la foc mare, apoi micsorati focul la mic. Lasati sa fiarba incet, 2-4 ore, acoperind oala partial cu un capac si indepartand mereu spuma care se formeaza.

Strecurati. Daca zeama nu este limpede, treceti-o din nou prin strecuratoare, peste care puneti o bucata de tifon, ce va retina suspensiile.

Lasati bulionul de pui la racit, apoi indepartati grasimea de deasupra, cu o lingura. Zarzavatul si carnea le folositi la alte preparate.

Se toarna rece, in borcane cu filet si se pot pastra la frigider cateva saptamani. Sau, se pune bulionul de pui, in cutii de plastic cu capac, ce pot fi tinute la congelator 1-2 luni. Se mai pot folosi formele pentru gheata, puse in congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bulion de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  03.10.2009 09:15:00

Madallina, bulionul de pui este o "supa" de pui concentrata.
Da, o poti folosi si asa cum ai sugerat tu, dar ii adaugi si apa.
O poti folosi la orice mancare care cere utilizarea apei, in loc de acesta, dand un gust mult mai bun (nu ma refer la fiertul pastelor fainoase, oualor, etc)

madallina
•  22.09.2009 14:08:07

La ce anume se poate folosi? Il pot decongela si sa adaug legume,eventual carnita si gata supa?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bulion de Pui