Bors Rusesc

Complexitate
ridicata
Bors Rusesc

Ingrediente

  • 500g carne de vita cu os
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucatita telina
  • 500g sfecla (poate sa fie proaspata si atunci o fierbeti si taiati in bucati sau gata sterilizata)
  • 3 cartofi
  • 1 rosie
  • un sfert de varza alba
  • 200 g sos tomat
  • putin usturoi, 1-2 feliute
  • sare
  • ulei
  • o lingura de otet
  • o lingura de zahar
  • smantana

Mod de preparare

Neaparat trebuie sa aveti carnea de vita si cu os. Osul si sfecla dau toata aroma la bors.

Se spala carnita si se pune intreaga la fiert in 3 litri de apa cu sare. Se lasa la fier cel putin 1 - 1h si jumatate. Intre timp se taie ceapa maruntel si se pun la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Se taie rondele morcovii, telina si radacina de patrunjunjel si se adauga in tigaie. Se prajeste pana se inmoaie legumele.

Dupa ce carnea a fiert si e moale se scoate din apa. Se curata de pe os si se taie bucatele. Se pune carnea bucatele inapoi in oala. Se adauga si soteul de legume. Daca a scazut mult apa se poate adauga 1 pahar, doua de apa. Se lasa totul la fiert.

Se pragateste sfecla. Daca e sfecla proaspata, se fierbe si se taie. Daca e deja sterilizata, se taie bucatele. Bucatele pot fi mai mari sau mai mici dupa cum va place. Se pune sfecla in tigaie la prajit cu putin ulei. Se prajeste 10-15 minute si se adauga sosul tomat, dizolvat in putina zeama de la bors. Se amesteca. Adaugam 1 lingura de zahar si o lingura de otet. Se adauga sfecla in oala.

Taiem cartofii cubulete mai marisoare. Se pun in oala. Se toaca varza si se adauga la bors. Se lasa la fiert la foc mic inca o ora.

Cand este aproape gata se zdrobeste usturoiul. Se adauga o lingura de ulei si sare. Se curata rosia de coaja, se taie maruntel si se adauga peste usturoi. Se pune totul in borsulet. Se mai lasa 10 minute la fiert.

Borsul nu se consuma imediat. Trebuie lasat 4-5 ore inainte sa fie papat.

Se serveste fierbinte cu smatanica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie