Bors de fasole uscata cu manatarci

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

250 g fasole,
200 g ciuperci (manatarci sau hribi),
2-4 cepe,
1 morcov,
1 patrunjel,
1 pastarnac,
sare,
1 litru bors

Mod de preparare

PREGĂTIRE

1h:20min
Manatarcile sau hribii se spala de cu seara in apa rece si se pun la muiat pina a doua zi cu apa calduta. Fasolea se alege, se spala si se pune de asemenea la muiat tot din ajun. A doua zi se pune la fiert fasolea, se lasa sa dea un clocot si se schimba apa cu alta tot fierbinte; ceapa si zarzavatul taiate marunt precum si sarea se adauga numai dupa ce fasolea a fiert pe jumatate. Se scot manatarcile din apa in care s-au muiat, se spala bine cu apa rece, se taie felii subtiri si se pun la fiert cu apa in care s-au muiat, strecurata printr-o cirpa curata. Cind si fasolea si manatarcile sint fierte, se pun in acelasi vas, se adauga borsul potrivindu-se de acru, si se mai lasa sa clocoteasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bors de fasole uscata cu manatarci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Comentarii

danielcozma391
•  10.02.2013 12:14:08

orice comentariu e de prisos

reteteculinareromanesti
•  27.03.2012 02:23:22

delicioasa

frumusica
•  25.10.2009 22:36:25

foarte gustos

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bors de fasole uscata cu manatarci