Ingrediente

1 kg carne de curcan
1 ceapa galbena medie
2 morcovi mari
1 radacina de patrunjel
1 pastarnac
1 bucatica de telina (50-60 de gr)
1 ardei gras
taitei lati (100-150 de gr)
sare de mare
boabe de piper
bors (500 ml)
frunze de patrunjel si marar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Portionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Cand a facut spuma se curata bine cu lingura (spumiera) si se sterg si peretii vasului (oalei in care fierbe).
Se lasa sa fiarba pe foc mic sau in oala sub presiune.

Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga legumele: ceapa curatata si intreaga, iar celelalte in ordinea lor de fiert: morcov, patrunjelul radacina, pastarnacul, ardeiul, telina.

Legumele pot fi taiate cuburi (cam de aceeasi dimensiune, sa existe o simetrie in farfurie), betigase, date pe razatoare sau cum va place. Inainte de a le adauga in bors le puteti cali intr-un pic de ulei pe toate (exclus ceapa). Se fierb pana cand toate devin moi.

Intre timp, borsul se fierbe separat, la fel si taiteii, dupa instructiunile de pe ambalaj (al dente).
Supa se acreste dupa gust. Se lasa sa mai dea un clocot, se condimenteaza cu sare, piper, verdeata tocata fin.

Pofta buna!
Se serveste calda, cu paine, mamaliguta, ardei iuti, ceapa etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bors de Curcan" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

cristyd
•  24.01.2017 12:31:45

Vad ca reteta contine 500ml bors, eu stiam ca e interzis in alimentatia celiaca. Este facut din grau si contine gluten

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bors de Curcan