Supe de Chimen cu `Zdrente`

Complexitate
redusa
Supe de Chimen cu `Zdrente`

Ingrediente

  • 3- 4 lingurite de seminte de chimen
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 2 ardei grasi
  • 1 rosie mare sau 2 mici
  • 1 ceapa mare
  • oua dupa dorinta (daca folositi) crutoane (daca folositi) sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-o cratita de 3 l se pun semintele de chimen si se prajesc, avand grija sa invartim mereu sa nu le ardem. Cand s-au prajit, adaugam faina, mai invartim cateva secunde, luam de pe foc si adaugam apa calda, la inceput incet avand grija sa amestecam mereu sa nu se formeze cocoloase, apoi punem restul de apa (aproximativ 2, 5 l) si punem la foc.

Spalam rosia si ardeiul, curatam de foile uscate ceapa si o spalam, dupa care crestam in 4 sau 6 fiecare zarzavat. Le adaugam in oala de supa, punem si uleiul tot acuma si lasam sa fiarba la foc molcom.

La inceput supa noastra va avea un aspect cam neplacut, va fi cam fara culoare dar in timp ce fierbe chimenul isi va lasa aroma si culoarea, iar rosia si ardeiul pe ale lor.

Dupa circa jumatate de ora sau 40 de minute, supa va avea un aspect placut, auriu spre maroniu, dregem de sare si inchidem ochiul. Lasam asa pret de vreo jumatate de ora apoi trecem prin strecuratoare ca sa scapam de semintele si zarzavaturile din ea.

Cand va ramane in sita doar legumele, cu dosul unei linguri se va presa bine de tot sa scoatem tot excesul de lichid din ele precum si aroma de neconfundat a chimenului.

Supa clara pe care o vom obtine o putem imparti in mai multe craticioare si dupa preferinta in una fierbem zdrente de ou, in alta fierbem ouale intregi si cu a treia parte o lasam asa cum este si cand servim, in farfurie adaugam crutoane cu gust de usturoi. .

Pentru zdrente procedam in felul urmator. Spargem cateva oua (dupa dorinta si cantitate de supa) dupa care batem bine de tot, apoi adaugam 'un fir' in supa care fierbe, avand grija ca sa invartim cu cealalta mana, cu o furculita, in supa.

Lasam zdrentele sa fiarba 2 minute si stingem focul.
Pentru ouale fierte intregi punem supa la fiert si cand clocoteste, adaugam, pe rand, tot cate un ou (atatea cate dorim sa avem - de regula se socotesc 2 oua de portie), lasam la fiert cateva minute si inchidem focul.

o servim calduta daca are oua in ea si daca o servim cu crutoane este delicioasa chiar si rece.
Pentru varianta de post se trece peste oua si se serveste doar cu crutoane

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura