Se curata cartofii de coaja si sa taie cuburi mai mari. Se curata conopida de frunze si se desface in buchete. Se taie pancetta felii subtiri si se pune intr-o oala/cratita impreuna cu lingura de ulei de masline.
Cand este prajita, se scoate pe o hartie absorbanta de bucatarie. Eu nu am gasit praz, asa ca am folosit 1 ceapa alba. Se curata ceapa si se taie marunt, dupa care se caleste 5-6 minute in uleiul lasat de la pancetta.
Cand ceapa este sticloasa, se adauga in cratita cartofii, conopida, supa de pui, frunza de dafin, cubul de bulion, un praf de sare si putin piper. Se amesteca bine, se pune capacul si se lasa sa fiarba 20 de minute.
Cu o paleta cu gauri se ia toata conopida si toti cartofii si se pun in blender (frulator), impreuna co toata zeama ramasa. Se amesteca 1-2 minute pina devine o compozitie cremoasa, usor lichida. Se pune compozitia din nou in oala si se lasa sa dea in clocot, dupa care se da oala de-o parte, se adauga in compozitie brinza cheddar si se amesteca f. bine.
Se serveste cu pancetta crocanta deasupra si putina iarba ciorii taiata marunt.
Pofta Buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii