Se curata cartofii de coaja si sa taie cuburi mai mari. Se curata conopida de frunze si se desface in buchete. Se taie pancetta felii subtiri si se pune intr-o oala/cratita impreuna cu lingura de ulei de masline.
Cand este prajita, se scoate pe o hartie absorbanta de bucatarie. Eu nu am gasit praz, asa ca am folosit 1 ceapa alba. Se curata ceapa si se taie marunt, dupa care se caleste 5-6 minute in uleiul lasat de la pancetta.
Cand ceapa este sticloasa, se adauga in cratita cartofii, conopida, supa de pui, frunza de dafin, cubul de bulion, un praf de sare si putin piper. Se amesteca bine, se pune capacul si se lasa sa fiarba 20 de minute.
Cu o paleta cu gauri se ia toata conopida si toti cartofii si se pun in blender (frulator), impreuna co toata zeama ramasa. Se amesteca 1-2 minute pina devine o compozitie cremoasa, usor lichida. Se pune compozitia din nou in oala si se lasa sa dea in clocot, dupa care se da oala de-o parte, se adauga in compozitie brinza cheddar si se amesteca f. bine.
Se serveste cu pancetta crocanta deasupra si putina iarba ciorii taiata marunt.
Pofta Buna!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii