Se curata cartofii de coaja si sa taie cuburi mai mari. Se curata conopida de frunze si se desface in buchete. Se taie pancetta felii subtiri si se pune intr-o oala/cratita impreuna cu lingura de ulei de masline.
Cand este prajita, se scoate pe o hartie absorbanta de bucatarie. Eu nu am gasit praz, asa ca am folosit 1 ceapa alba. Se curata ceapa si se taie marunt, dupa care se caleste 5-6 minute in uleiul lasat de la pancetta.
Cand ceapa este sticloasa, se adauga in cratita cartofii, conopida, supa de pui, frunza de dafin, cubul de bulion, un praf de sare si putin piper. Se amesteca bine, se pune capacul si se lasa sa fiarba 20 de minute.
Cu o paleta cu gauri se ia toata conopida si toti cartofii si se pun in blender (frulator), impreuna co toata zeama ramasa. Se amesteca 1-2 minute pina devine o compozitie cremoasa, usor lichida. Se pune compozitia din nou in oala si se lasa sa dea in clocot, dupa care se da oala de-o parte, se adauga in compozitie brinza cheddar si se amesteca f. bine.
Se serveste cu pancetta crocanta deasupra si putina iarba ciorii taiata marunt.
Pofta Buna!
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioaseMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii