Se curata cartofii de coaja si sa taie cuburi mai mari. Se curata conopida de frunze si se desface in buchete. Se taie pancetta felii subtiri si se pune intr-o oala/cratita impreuna cu lingura de ulei de masline.
Cand este prajita, se scoate pe o hartie absorbanta de bucatarie. Eu nu am gasit praz, asa ca am folosit 1 ceapa alba. Se curata ceapa si se taie marunt, dupa care se caleste 5-6 minute in uleiul lasat de la pancetta.
Cand ceapa este sticloasa, se adauga in cratita cartofii, conopida, supa de pui, frunza de dafin, cubul de bulion, un praf de sare si putin piper. Se amesteca bine, se pune capacul si se lasa sa fiarba 20 de minute.
Cu o paleta cu gauri se ia toata conopida si toti cartofii si se pun in blender (frulator), impreuna co toata zeama ramasa. Se amesteca 1-2 minute pina devine o compozitie cremoasa, usor lichida. Se pune compozitia din nou in oala si se lasa sa dea in clocot, dupa care se da oala de-o parte, se adauga in compozitie brinza cheddar si se amesteca f. bine.
Se serveste cu pancetta crocanta deasupra si putina iarba ciorii taiata marunt.
Pofta Buna!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii