Carnatul proaspat se scoate din mat si se marunteste bine de tot. Se ia o tigaie cu peretii mai inalti, se pun cele doua linguri de ulei si se infierbanta. Se adauga carnatul bine zdrobit si se prajeste pana isi schimba culoarea, amestecand intr-una sa nu se prinda de fundul tigaii.
Se indeparteaza carnea din tigaie cu ajutorul unei linguri cu gauri (sau polonic de sita) si in uleiul ramas se pune baconul taiat bucatele si se prajeste. Cand baconul e gata prajit se indeparteaza si el din tigaie. Se scurge.
Se ia putin ulei scurs si se pune intr-o oala. Se incalzeste si peste el se adauga ceapa tocata (eventual 2-3 catei de usturoi bine pisati) .
Se prajesc putin doar pana devine sticloasa dupa care se adauga peste ea supa de pui, apa, cartofii curatati de coaja si feliati (sau taiati cuburi daca sant mai la indemana), sare si piper daca mai este cazul.
Se fierbe la foc mic pana cartofii sunt gata. Se adauga half & half si se mai da un clocot nu mai mult dupa care se adauga frunzele de kale care in prealabil au fost spalate si taiate in bucati mici (fasii de marimea degetului). Se mai lasa exact jumatate de minut dupa care se ia de pe foc, se pune capacul si se lasa asa.
Se serveste calda cu romano cheese ras deasupra.
nota.... pentru a cunoaste frunza de kale (poate in alte locuri are alta denumire) am fotografiat-o in mai multe poze.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii