Supa Toscana

Complexitate
redusa
Supa Toscana

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei
  • 450 gr carnati iute (si crud (---la noi se numesc italian hot sausage)
  • 5-6 felii de bacon
  • 1 ceapa mai mare
  • ~3 cups (650-700 ml) de supa de pui (legume)
  • 400 ml apa
  • 2 -3 cartofi (russet daca folositi se pun doi)
  • sare daca e cazul (depinde de supa de pui folosita)
  • piper dupa gust
  • 1 cup (3-4 frunze) kale
  • romano cheese pentru servit
  • 450 ml half& half (lapte neindulcit pentru frisca)
  • 2-3 catei de usturoi (optional)

Mod de preparare

Carnatul proaspat se scoate din mat si se marunteste bine de tot. Se ia o tigaie cu peretii mai inalti, se pun cele doua linguri de ulei si se infierbanta. Se adauga carnatul bine zdrobit si se prajeste pana isi schimba culoarea, amestecand intr-una sa nu se prinda de fundul tigaii.

Se indeparteaza carnea din tigaie cu ajutorul unei linguri cu gauri (sau polonic de sita) si in uleiul ramas se pune baconul taiat bucatele si se prajeste. Cand baconul e gata prajit se indeparteaza si el din tigaie. Se scurge.

Se ia putin ulei scurs si se pune intr-o oala. Se incalzeste si peste el se adauga ceapa tocata (eventual 2-3 catei de usturoi bine pisati) .

Se prajesc putin doar pana devine sticloasa dupa care se adauga peste ea supa de pui, apa, cartofii curatati de coaja si feliati (sau taiati cuburi daca sant mai la indemana), sare si piper daca mai este cazul.

Se fierbe la foc mic pana cartofii sunt gata. Se adauga half & half si se mai da un clocot nu mai mult dupa care se adauga frunzele de kale care in prealabil au fost spalate si taiate in bucati mici (fasii de marimea degetului). Se mai lasa exact jumatate de minut dupa care se ia de pe foc, se pune capacul si se lasa asa.

Se serveste calda cu romano cheese ras deasupra.
nota.... pentru a cunoaste frunza de kale (poate in alte locuri are alta denumire) am fotografiat-o in mai multe poze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
3
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute