Supa Imperiala cu Galusti Imparatesti

Complexitate
redusa
Supa Imperiala cu Galusti Imparatesti

Ingrediente

  • Pieptii si copane de pui/curcan
  • Ceapa alba, uscata
  • Boabe de piper
  • Un cotor de ardei
  • Catei de usturoi
  • Radacinoase
  • Morcovi
  • Patrunjel
  • Pastarnac
  • Telina

Mod de preparare

Supa asta nu am mai vazut-o si mancat-o pe nicaieri; este din retetarul bunicii mele si vreau s-o impartasesc cu voi.

Nu-i asa ca nu numai o data, supa de pui nu v-a iesit limpede cum de exemplu iese supa de vita? Ei bine, supa limpede de pui/curcan, are niste taine si daca le stiti, niciodata nu vi se mai tulbura (nici de spumuit nu mai e nevoie - puii din ziua de azi lasa o spuma pe care nici cea mai fina sita nu o poate indeparta, ce sa mai zic de obisnuita lingura de spumuit).

Tainele astea (ca de exemplu, pieptul de pui sa ramana fraged si nu atzos) nici in Sanda Marin nu le-am gasit: tot in caietul bunicii sunt si eu le duc mai departe, in speranta ca le veti transmite si voi urmasilor vostri.

Cum se zice la ardeal, supa e supa atunci cand vezi prin ea fundul farfuriei!

Intr-o oala cu capac, punem apa rece, o ceapa alba cu coaja cu tot, catei de usturoi, un cotor de ardei, sare si boabe de piper. Pana da ea in clocot, curatim radacinoase: morcovi, patrunjel, pastarnac si telina. Le azvarlim in apa clocotita si dam focul la mediu (nu inainte de-a scoate ceapa, usturoiul si cotorul de ardei).

Pregatim puiul: copanele le prajim pe toate fetele, atat doar ca sa le sigilam (in tigaie nu mai curge zeama rosie cand le intepam), spalam iute pieptii si aripile (poate folosim la o ciorba spatele puiului, oricum nu aduce mare contributie la supa).

Cand legumele sunt aproape gata (vreo 20 de minute tre sa fiarba daca le taiati in lung, ca sa ramana ferme) puneti inauntru copanele fripte pe jumatate si galustile imparatesti. Dupa 5 minute adaugati pieptii de pui si aripile, stingeti focul si puneti capacul la loc.

Lasati supa sa se raceasca - veti avea o mare surpriza - pieptii de pui se vor fierbe doar in fierbinteala supei, raman fragezi, copanele nu " infloresc", supa e limpede si clara, galbioara de la coaja de ceapa, ce mai, o frumusete de supa! Fara urma de spuma, fara depuneri pe fundul oalei, o minune de aspic (ca a doua zi chiar se transforma in aspic).

Galustile se umfla in pene, copanele stau mandre cu osciorul in sus, toata oala este o veselie si-un parfum inconfundabil de supa bine facuta.

Tare mult mi-as dori sa o faceti si voi, sa va aud parerile.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia