Supa Imperiala cu Galusti Imparatesti

Complexitate
redusa
Supa Imperiala cu Galusti Imparatesti

Ingrediente

  • Pieptii si copane de pui/curcan
  • Ceapa alba, uscata
  • Boabe de piper
  • Un cotor de ardei
  • Catei de usturoi
  • Radacinoase
  • Morcovi
  • Patrunjel
  • Pastarnac
  • Telina

Mod de preparare

Supa asta nu am mai vazut-o si mancat-o pe nicaieri; este din retetarul bunicii mele si vreau s-o impartasesc cu voi.

Nu-i asa ca nu numai o data, supa de pui nu v-a iesit limpede cum de exemplu iese supa de vita? Ei bine, supa limpede de pui/curcan, are niste taine si daca le stiti, niciodata nu vi se mai tulbura (nici de spumuit nu mai e nevoie - puii din ziua de azi lasa o spuma pe care nici cea mai fina sita nu o poate indeparta, ce sa mai zic de obisnuita lingura de spumuit).

Tainele astea (ca de exemplu, pieptul de pui sa ramana fraged si nu atzos) nici in Sanda Marin nu le-am gasit: tot in caietul bunicii sunt si eu le duc mai departe, in speranta ca le veti transmite si voi urmasilor vostri.

Cum se zice la ardeal, supa e supa atunci cand vezi prin ea fundul farfuriei!

Intr-o oala cu capac, punem apa rece, o ceapa alba cu coaja cu tot, catei de usturoi, un cotor de ardei, sare si boabe de piper. Pana da ea in clocot, curatim radacinoase: morcovi, patrunjel, pastarnac si telina. Le azvarlim in apa clocotita si dam focul la mediu (nu inainte de-a scoate ceapa, usturoiul si cotorul de ardei).

Pregatim puiul: copanele le prajim pe toate fetele, atat doar ca sa le sigilam (in tigaie nu mai curge zeama rosie cand le intepam), spalam iute pieptii si aripile (poate folosim la o ciorba spatele puiului, oricum nu aduce mare contributie la supa).

Cand legumele sunt aproape gata (vreo 20 de minute tre sa fiarba daca le taiati in lung, ca sa ramana ferme) puneti inauntru copanele fripte pe jumatate si galustile imparatesti. Dupa 5 minute adaugati pieptii de pui si aripile, stingeti focul si puneti capacul la loc.

Lasati supa sa se raceasca - veti avea o mare surpriza - pieptii de pui se vor fierbe doar in fierbinteala supei, raman fragezi, copanele nu " infloresc", supa e limpede si clara, galbioara de la coaja de ceapa, ce mai, o frumusete de supa! Fara urma de spuma, fara depuneri pe fundul oalei, o minune de aspic (ca a doua zi chiar se transforma in aspic).

Galustile se umfla in pene, copanele stau mandre cu osciorul in sus, toata oala este o veselie si-un parfum inconfundabil de supa bine facuta.

Tare mult mi-as dori sa o faceti si voi, sa va aud parerile.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Cartofi-evantai cu cascaval
2
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Cannelloni cu carne de curcan
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne de curcan

Lasagna este un preparat foarte gustos pe care nu l-am incercat pana acum. Fata de reteta originala eu am folosit tuburi in...

Cannelloni cu carne de curcan
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel