Supa falsa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa falsa

Ingrediente

  • Necesare pt 3 litri de supa :
  • 3 morcovi de marime potrivita
  • 1 ceapa
  • 5-6 cartofi de marime mijlocie
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 fire frunza telina
  • 1 lingurita boia
  • pasta de ardei, facultativ
  • 3 linguri ulei
  • sare, delikat
  • razalai ,sau taietei fara ou

Mod de preparare

Morcovii, patrunjelul se curata si se taie felii mai subtiri. Ceapa se da pe razatoarea fina si se caleste pe cele 3 linguri ulei,se pune lingurita de boia si apoi se pun si morcovii si patrunjelul feliat. Se calesc un pic pe foc pana se moaie putin, se pune apa cca. 4 litri . Se lasa la fiert si se codimenteaza cu sare si delikat. Cartofii se curata si tau in cubulete mai mici.

Cand morcovul este fiert de mai bine de jumate ,adaugam in supa si cartofii si fierbem supa mai departe pana sunt gata si cartofii de fiert.

La supa , se poate adauga razalai sau taietei fara ou care se pun in supa in momentul cand sunt cartofii mai mult de jumate fierti.
Se serveste fierbinte presarata cu patrunjel verde tocat , si cine doreste poate sa puna langa chiar si un ardei iute.

La mine fiind lenea prea mare am facut varianta de supa din care lipsesc razalaii. Daca imi trebuiau razalai trebuia sa ma apuc de facut aluatul si asa mai bine am renuntat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia