Morcovii se rad (cele 2 kg) prin razatoarea mare. Rosiile crude se dau prin sita si se zobesc eliminindu-le cojile. Ceapa se taie marunt, cartoful se da prin razatoare.
Se pun la fiert morcovul ras, cartoful ras, ceapa. Dupa 10 minute, se adauga rosiile stoarse si zdrobite, sare, vegeta si se mai dau intr-un clocot. Se adauga bulionul (1 sfert de borcan), boia dulce 1 vf lg, tarhonul si/sau busuiocul. Se fierb inca 5 minute cu totul dupa care se da la o parte.
Separat se prepara crutoanele - paine uscata, taiata cuburi si bagata in tava la cuptor pentru 10- 15 minute .
Se serveste rece sau calda , dupa gust, cu crutoane sau lamaie.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii