Speli legumele, le cureți și le tai rondele sau cubuleţe; se călesc 2-3 minute in ulei presărat cu puţină sare, adaugă 2 litri de apă şi se fierb pe jumătate.
In acest timp, se prepară găluştele – se bate oul cu un vârf de cuţit de sare, după care se adaugă făina şi se frământă un aluat de tăiței, se lasă 10 minute acoperit, după care se intinde o foaie subțire până se usucă un pic, prepari umplutura.
Uleiul se incinge într-o tigaie, se adaugă ceapa tăiată mărunt, se călește și se presară grișul, se prăjește în continuare un minut, apoi se adauga boiaua, se ia de pe foc, se presară cu sare și piper după gust, după care se întinde compozitia peste foaia de aluat, se rulează și cu ajutorul unei linguri de lemn, se taie triunghiuri.
Adaugi in supa de legume și fierbi la foc mic până își dublează volumul, se incearcă dacă sunt fierte în interior, se potrivește gustul cu sare, dacă mai este cazul după gust, presară frunze de pătrunjel şi țelină.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapa
Comentarii