Supa de zarzavaturi cu strudele

Portii
6
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Supa de zarzavaturi cu strudele

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supă
  • 1 morcov
  • 1 radacina pătrunjel
  • 1 radacina ţelină
  • 2 linguri de ulei, sare
  • Frunze de pătrunjel şi ţelină (proaspătă sau congelată)
  • Pentru găluşte
  • 1 ou
  • 100 g făină
  • Pentru umplutură
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură de griș
  • ½ linguriță de boia
  • Puțină sare și piper

Mod de preparare


Speli legumele, le cureți și le tai rondele sau cubuleţe; se călesc 2-3 minute in ulei presărat cu puţină sare, adaugă 2 litri de apă şi se fierb pe jumătate.

In acest timp, se prepară găluştele – se bate oul cu un vârf de cuţit de sare, după care se adaugă făina şi se frământă un aluat de tăiței, se lasă 10 minute acoperit, după care se intinde o foaie subțire până se usucă un pic, prepari umplutura.
Uleiul se incinge într-o tigaie, se adaugă ceapa tăiată mărunt, se călește și se presară grișul, se prăjește în continuare un minut, apoi se adauga boiaua, se ia de pe foc, se presară cu sare și piper după gust, după care se întinde compozitia peste foaia de aluat, se rulează și cu ajutorul unei linguri de lemn, se taie triunghiuri.
Adaugi in supa de legume și fierbi la foc mic până își dublează volumul, se incearcă dacă sunt fierte în interior, se potrivește gustul cu sare, dacă mai este cazul după gust, presară frunze de pătrunjel şi țelină.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola