Speli legumele, le cureți și le tai rondele sau cubuleţe; se călesc 2-3 minute in ulei presărat cu puţină sare, adaugă 2 litri de apă şi se fierb pe jumătate.
In acest timp, se prepară găluştele – se bate oul cu un vârf de cuţit de sare, după care se adaugă făina şi se frământă un aluat de tăiței, se lasă 10 minute acoperit, după care se intinde o foaie subțire până se usucă un pic, prepari umplutura.
Uleiul se incinge într-o tigaie, se adaugă ceapa tăiată mărunt, se călește și se presară grișul, se prăjește în continuare un minut, apoi se adauga boiaua, se ia de pe foc, se presară cu sare și piper după gust, după care se întinde compozitia peste foaia de aluat, se rulează și cu ajutorul unei linguri de lemn, se taie triunghiuri.
Adaugi in supa de legume și fierbi la foc mic până își dublează volumul, se incearcă dacă sunt fierte în interior, se potrivește gustul cu sare, dacă mai este cazul după gust, presară frunze de pătrunjel şi țelină.
O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Placinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii