Aduceti intr-o cratita mare pe foc mic laptele cu smantana la o temperatura de 74 c. Luati de pe foc si adaugati otetul. Amestecati 2 minute apoi puneti sarea si continuati inca 1 minut dupa care lasati deoparte 10 minute. Strecurati apoi printr-o strecuratoare fina sau tifon.
Intr-o oala topiti untul si caliti ceapa cu sarea grunjoasa la foc mic 25-30 de minute (este important ca aceasta sa fie caramelizata). Puneti morcovul si mai caliti inca 5 minute. Adaugati usturoiul, cimbrul, amestecati si lasati inca 1 minut dupa care turnati zerul si supa de pui.
Aduceti la o fierbere lenta dupa care puneti salata, ceapa verde, mararul, apoi asezonati cu piper si sare daca mai este nevoie. Dupa 8-10 minute stingeti supa. Optional serviti cu putina smantana.
Cu aceasta ocazie ai obtinut si o branza care se numeste paneer si este delicioasa.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii