Supa de Salata cu Zer

Complexitate
redusa
Supa de Salata cu Zer

Ingrediente

  • Pentru zer:
  • 1 5 l lapte integral
  • 1/2 cana smantana (24-30% grasime)
  • 3 linguri otet de vin alb sau de mere
  • 1/2 lingurita sare de mare fina
  • Pentru supa:
  • 40 g unt nesarat
  • 3 cepe taiate marunt
  • 1 lingurita sare de mare grunjoasa
  • 2 morcovi razaliti fin
  • 1 catel de usturoi razalit fin
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 500 ml supa concentrat de pui/legume (ajustati dupa plac)
  • 2 capatane salata verde spalate si taiate dupa plac
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 2 lingurite marar verde (sau mai mult dupa plac)
  • piper negru si alb proaspat macinat

Mod de preparare

Aduceti intr-o cratita mare pe foc mic laptele cu smantana la o temperatura de 74 c. Luati de pe foc si adaugati otetul. Amestecati 2 minute apoi puneti sarea si continuati inca 1 minut dupa care lasati deoparte 10 minute. Strecurati apoi printr-o strecuratoare fina sau tifon.

Intr-o oala topiti untul si caliti ceapa cu sarea grunjoasa la foc mic 25-30 de minute (este important ca aceasta sa fie caramelizata). Puneti morcovul si mai caliti inca 5 minute. Adaugati usturoiul, cimbrul, amestecati si lasati inca 1 minut dupa care turnati zerul si supa de pui.

Aduceti la o fierbere lenta dupa care puneti salata, ceapa verde, mararul, apoi asezonati cu piper si sare daca mai este nevoie. Dupa 8-10 minute stingeti supa. Optional serviti cu putina smantana.
Cu aceasta ocazie ai obtinut si o branza care se numeste paneer si este delicioasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)