Supa de rosii cu galuste pufoase de gris - o supa delicioasa

O delicioasă combinatie de supa de rosii si galuste pufoase de gris, pentru un moment reconfortant si plin de savoare.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris - o supa delicioasa

Ingrediente

  • 1 buc piept de pui cu os
  • 1 buc ceapa alba
  • 1/2 telina mai mica
  • 1 buc morcov
  • 2-3 lg ulei
  • 3 rosii mari de gradina
  • 200 ml bulion
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde tocat
  • 1 frunza de telina
  • Pt. galuste:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lgt ulei
  • gris cat sa iasa o compozitie potrivita ca si consistenta (eu am pus dupa ochi, nu am cantarit)

Mod de preparare

Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma se pune ceapa curatata si crestata in patru si telina. Se lasa sa fiarba la foc domol.
Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se pune uleiul la incins intr-o craticioara si se adauga morcovul. Se caleste pentru cateva minute, amestecand continuu sa nu se arda. Se toarna morcovul in oala si se lasa la fiert in continuare.
Rosiile se spala si se oparesc cateva secunde pentru a putea fi decojite cu usurinta. Se taie in cubulete si se pun in oala. Se adauga sare dupa gust. Se lasa la fiert inca cateva minute.
Se indeparteaza ceapa, telina si carnea. Supa se strecoara iar ce ramane in sita se amesteca cu o lingura pentru a ramane doar samburii de la rosii.
Se pune din nou oala pe foc, se toarna si bulionul, se mai potriveste de sare si se lasa sa mai dea cateva clocote.
Intre timp se prepara galustele. Se bat ouale cu furculita cu un praf de sare si uleiul apoi se toarna grisul in ploaie, amestecand usor pana se obtine o compozitie nu foarte groasa, dar nici sa curga.
Se ia o cratita larga, se pune apa cu sare la fiert si in momentul in care incepe apa sa dea in clocot, se face focul mic si cu ajutorul unei linguri se ia din compozitie (cca jumatate de lingura) si se pune in apa. Se lasa sa fiarba incet, intorcandu-le de pe o parte pe alta. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie cu spumiera.
Se transfera apoi galustele in oala cu supa de rosii, se lasa impreuna sa dea cateva clocote apoi se stinge focul si se adauga patrunjelul verde si frunza de telina.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: supa crema de broccoli, supa crema de cartofi dulci sau supa de rosii cu naut.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Pastrama de porc la cuptor
Bucataras.RO

Pastrama de porc la cuptor

Reteta de azi se preparata foarte simplu, iar rezultatul este de-a dreptul uimitor. Am ales cea mai buna carne atunci cand...

Pastrama de porc la cuptor
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola