Supa de Pui cu Taietei de Casa

Complexitate
redusa
Supa de Pui cu Taietei de Casa

Ingrediente

  • Pentru taietei:
  • 100 g faina de grau alba fara emulgatori
  • 1 ou ecologic
  • un praf de sare
  • Pentru supa:
  • 30 g unt
  • sare de mare sau roz grunjoasa
  • 1 ceapa
  • 1 morocov
  • 1/4 patrunjel
  • 1 lingura frunze de telina verzi taiate marunt
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1/4 lingurita cimbru verde
  • 2 l supa de pui (preferabil de casa) plus extra pentru ajustare (fierbinte)
  • 1 lingura patrunjel maruntit
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Taiati ceapa marunt iar restul de legumele dupa plac. Intr-o oala caliti acestea in unt cu sare 10-15 minute. Adaugati mirodeniile (in afara de patrunjel si piper) , turnati supa de pui si aduceti la o fierbere lenta.

Intr-un bol amestecati faina, sarea si oul formand intr-un aluat. Apasand usor aluatul compactati bine apoi injumatati. Presarati faina pe o supafata si pe bucati de aluat. Daca aveti masina pentru paste urmati treptele pana la 5-6 depinde cat de subtiri ii vreti, impaturind si presarand cu faina aluatul de fiecare data cand il treceti.

Daca nu aveti masina pentru paste intindeti aluatul foarte subtire. Alegeti lungimea dorita a foilor de aluat, impaturiti apoi taiati cat de subtiri doriti taieteii sau treceti prin atasamentul de spaghete de la masina. Presarati acestia cu putina faina apoi intindeti-i pe masa.

Cand legumele sunt fierte, supa sa fie asezonata de sare adaugati taieteii si lasati 3-4 minute sa fiarba lent. Ajustati cantitatea de supa de pui dupa cat de groasa vreti. Adaugati patrunjelul si piper dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Floare cu mere, nuca si scortisoara
Bucataras.RO

Floare cu mere, nuca si scortisoara

Initial gandisem altceva, dar in timp ce intindeam aluatul pe masa zice fii-mea "Mami, nu faci o floare?" Pe loc...

Floare cu mere, nuca si scortisoara
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola