Supa de Pui cu Taietei de Casa

Complexitate
redusa
Supa de Pui cu Taietei de Casa

Ingrediente

  • Pentru taietei:
  • 100 g faina de grau alba fara emulgatori
  • 1 ou ecologic
  • un praf de sare
  • Pentru supa:
  • 30 g unt
  • sare de mare sau roz grunjoasa
  • 1 ceapa
  • 1 morocov
  • 1/4 patrunjel
  • 1 lingura frunze de telina verzi taiate marunt
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1/4 lingurita cimbru verde
  • 2 l supa de pui (preferabil de casa) plus extra pentru ajustare (fierbinte)
  • 1 lingura patrunjel maruntit
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Taiati ceapa marunt iar restul de legumele dupa plac. Intr-o oala caliti acestea in unt cu sare 10-15 minute. Adaugati mirodeniile (in afara de patrunjel si piper) , turnati supa de pui si aduceti la o fierbere lenta.

Intr-un bol amestecati faina, sarea si oul formand intr-un aluat. Apasand usor aluatul compactati bine apoi injumatati. Presarati faina pe o supafata si pe bucati de aluat. Daca aveti masina pentru paste urmati treptele pana la 5-6 depinde cat de subtiri ii vreti, impaturind si presarand cu faina aluatul de fiecare data cand il treceti.

Daca nu aveti masina pentru paste intindeti aluatul foarte subtire. Alegeti lungimea dorita a foilor de aluat, impaturiti apoi taiati cat de subtiri doriti taieteii sau treceti prin atasamentul de spaghete de la masina. Presarati acestia cu putina faina apoi intindeti-i pe masa.

Cand legumele sunt fierte, supa sa fie asezonata de sare adaugati taieteii si lasati 3-4 minute sa fiarba lent. Ajustati cantitatea de supa de pui dupa cat de groasa vreti. Adaugati patrunjelul si piper dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa