Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Ingrediente

  • Supa:
  • carne de pui(dupa preferinta)
  • 2 morcovi,
  • 1 pastarnac,
  • 1 radacina de patrunjel,
  • 2 cartofi,
  • 1 ceapa,
  • sare
  • piper,
  • patrunjel verde
  • galustile:
  • 2 oua,
  • 8 linguri de gris,
  • un praf de sare
  • 10 ml ulei de masline

Mod de preparare

Se spala carnea de pui si se pune la fiert in apa cu un praf de sare, dupa primul clocot se spumeaza bine pana ce supa devine clara.
Se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt cartofii in cubulete si ceapa taiata in patru. Se lasa sa fiarba bine carnea si zarzavatul, se sareaza si pipereaza dupa gust, ceapa se scoate afara.
Se prepara galustile mixand bine albusurile cu un praf de sare, pana ce se intareste si nu mai curge din castron. Separat se mixeaza bine galbenusurile cu uleiul, il incorporam in albus si apoi turnam in ploaie grisul amestecand usor.
Se da focul mic la supa si cu o lingurita se ia din compozitia de gris si se pune la fiert, in supa. Se lasa sa clocoteasca la foc mic 15-20 minute, apoi oprim focul si presaram deasupra mult patrunjel verde tocat fin.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc