Supa de Porumbei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Supa de Porumbei

Ingrediente

  • (pentru 2 portii)
  • un porumbel tanar de 250-300 g + maruntaie (eu am avut maruntaie de la 3 porumbei)
  • 2 cuiburi de taitei cu ou
  • un morcov
  • o radacina patrunjel
  • 2 cartofi
  • catei de usturoi
  • o ceapa
  • un ardei rosu
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • -6 boabe de piper negru
  • sare
  • marar si patrunjel verde

Mod de preparare

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele, cu un praf de sare, boabele de piper negru si legumele deshidratate se pune la fiert cu cca 2l de apa, spumand de cate ori este nevoie de la primul clocot. Se lasa sa fiarba cca 30-45 de minute, pana se inmoaie carnea un pic apoi se aduga legumele curate si spalate. Ceapa se cresteaza in 4, morcovul si radacina de patrunjel se taie rondele subtiri, ardeiul se feliaza subtire, cateii de usturoi se feliaza si ei, cartofii se taie cubulete si verdeata se taie marunt. Dupa ce carnea s-a inmuiat se adauga in supa ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, ardeiul si usturoiul feliat. Se lasa sa fiarba cca 25 de minute, la foc potrivit apoi se adauga si cartofii, se mai lasa15 minute dupa care se adauga 2 cuiburi de taiei Baneasa si se mai lasa 5 minute. Se opreste focul, se scoate ceapa si se presara verdeata deasupra. Sae serveste fierbinte cu multa verdeata presarata deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Napolitane cu gem, nuca si biscuiti
Bucataras.RO

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai