Supa de Orez si Mazare cu Aroma de Lamiie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa de Orez si Mazare cu Aroma de Lamiie

Ingrediente

  • 700 ml supa de pui
  • 100 gr orez
  • 240 gr mazare (din conserva, proaspata sau congelata)
  • 1 lamiie - coaja si zeama (mai mult sau mai putina zeama depinde cit de acra va place)
  • menta proaspata
  • 1lingura de ulei de masline
  • sare

Mod de preparare


Incalziti uleiul in cratita in care o sa fiarba supa, adaugati orezul si lasati citeva secunde dupa care varsati supa fierbinte si lasati sa fiarba la foc potolit., fara clocote.

Dupa 10 minute adaugati 1 lingura de zeama de lamiie si toata coaja rasa, putina menta tocata, sare, si mazarea daca e proaspata sau congelata (daca e din conserva o adaugati dupa ce orezul e fiert) si amestecati. Lasati sa fiarba la foc linistit pina cand orezul e gata (in principiu alte 6-8 minute).

Cind e gata adica cind si orezul si mazarea sunt fierte adaugati si restul de zeama de lamiie sau nu mai adaugati, gustati si in functie de gustul vostru actionati. Mie imi place cu mai multa lamiie si menta.

Serviti la temperatura camerei cu menta proaspata.

In farfurie puneti mai mult sau mai putin orez dupa cum va place voua, eu o prefer mai bogata in orez ca sa semene mai mult cu retetele italiene (minestra di riso).

Reteta adaptata dupa o reteta americana, in original orezul era fiert in apa separat si apoi adaugat in supa. In 4 cups de supa se varsau 2 cups de orez fiert si 2 cups de mazare si zeama plus coaja rasa de la 2 lamai.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cartofi-evantai cu cascaval
4
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Zacusca cu gogosari (pentru iarna)
Bucataras.RO

Zacusca cu gogosari (pentru iarna)

Zacusca cu gogosari (pentru iarna)
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel