Incalziti uleiul in cratita in care o sa fiarba supa, adaugati orezul si lasati citeva secunde dupa care varsati supa fierbinte si lasati sa fiarba la foc potolit., fara clocote.
Dupa 10 minute adaugati 1 lingura de zeama de lamiie si toata coaja rasa, putina menta tocata, sare, si mazarea daca e proaspata sau congelata (daca e din conserva o adaugati dupa ce orezul e fiert) si amestecati. Lasati sa fiarba la foc linistit pina cand orezul e gata (in principiu alte 6-8 minute).
Cind e gata adica cind si orezul si mazarea sunt fierte adaugati si restul de zeama de lamiie sau nu mai adaugati, gustati si in functie de gustul vostru actionati. Mie imi place cu mai multa lamiie si menta.
Serviti la temperatura camerei cu menta proaspata.
In farfurie puneti mai mult sau mai putin orez dupa cum va place voua, eu o prefer mai bogata in orez ca sa semene mai mult cu retetele italiene (minestra di riso).
Reteta adaptata dupa o reteta americana, in original orezul era fiert in apa separat si apoi adaugat in supa. In 4 cups de supa se varsau 2 cups de orez fiert si 2 cups de mazare si zeama plus coaja rasa de la 2 lamai.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii