Supa de Migdale cu Pepene

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu mic
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 linguri migdale macinate
  • 4 linguri paine alba rasa
  • 1-2 linguri pasta de rosii
  • 1 lsupa de legume
  • sare
  • 2 varfuri de cutit menta
  • 1/2 pepenii verzi

Mod de preparare

1) Se curata usturoiul si se zdrobesc. Se spala ardeiul iute, se taie lung, se scot semintele. Apoi se taie in bucati forte mici.

2) Se incinge uleiu intr-o oala. Migdalele si painea rasa se pun in ulei si se calesc cateva minute, mestecand continu. Se adauga ardeiul iute, pasta de rosii si usturoiul si se mai calesc 1-2 min.

3) Se toarna apoi supa de legume si se fierbe la foc mic 8-10 minute. Se potriveste gustul cu sare si menta si se strecoara amestecand continu.

4) Cu ajutorul unei cupe pentru inghetata, se scot din pepene bile mici care se aseaza intr-un bol. Supa de migdale se pune intr-un castron sau in 4 farfurii si se serveste imediat, impreuna cu pepenele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici