Supa de Macris (Varianta 1)

Complexitate
redusa
Supa de Macris (Varianta 1)

Ingrediente

  • 1/4 kg macris
  • 2 linguri unt (ulei de cocos)
  • 1,5 l apa (supa de legume/pui)
  • 1/4 kg cartofi
  • sare dupa gust
  • 250 ml lapte (eu am pus din cel pentru frisca si neindulcit)
  • 1 galbenus de ou
  • smantana pentru servit (optional)
  • crutoane pentru servit (optional)
  • 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare

Macrisul de spala bine de tot, se verifica ambele fete ale frunzelor pentru ca melcilor fara cochilie tare le mai place acreala lor. Se indeparteaza codita (exact ca la frunzele de spanac).

Uleiul de cocos (untul) se pune pe foc, intr-o cratita mai adanca si cand este fierbinte se adauga frunzele de macris, deasupra. Cu o lingura de lemn se amesteca mereu in ele pana se topesc si devin o pasta (aproximativ 5 minute). Se adauga deasupra apa sau supa de legume/pui si se lasa la fiert.
Intre timp se curata, se spala si se taie cuburi cartofii.

Cand apa a inceput sa fiarba se adauga cartofii si se lasa la foc pana cartofii sant fierti. Galbenusul de ou se amesteca intr-un pahar cu laptele pus pe rand si cu usturoiul pisat dupa care se adauga in el, tot cate putina supa. Adaugam incet si cantitate mica pentru a nu taia galbenusul cu caldura supei.

Verificam cartofii daca sant fierti si cand furculita intra usor in el, adaugam laptele cu oul, deasupra. Mai fierbem 1 minut dupa care indepartam de pe foc. Lasam la racit, dregen de sare daca mai este cazul (supa de legume sau de pui deja are sare in ea, deci atentie).

Cand este mai mult rece decat calda se pune in blender si se macina totul. Vom obtine o crema mai lichida pe care o vom pune in pahare sonda si vom orna cu un mot de smantana (lapte de frisca), cateva fire de ceapa ciorii pentru decor si crutoane cu usturoi. Crutoanele si decorul de ceapa ciorii este optional.

Se serveste mai mult rece decat calda dar este la fel de gustoasa si calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia