Supa de Macris (Varianta 1)

Complexitate
redusa
Supa de Macris (Varianta 1)

Ingrediente

  • 1/4 kg macris
  • 2 linguri unt (ulei de cocos)
  • 1,5 l apa (supa de legume/pui)
  • 1/4 kg cartofi
  • sare dupa gust
  • 250 ml lapte (eu am pus din cel pentru frisca si neindulcit)
  • 1 galbenus de ou
  • smantana pentru servit (optional)
  • crutoane pentru servit (optional)
  • 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare

Macrisul de spala bine de tot, se verifica ambele fete ale frunzelor pentru ca melcilor fara cochilie tare le mai place acreala lor. Se indeparteaza codita (exact ca la frunzele de spanac).

Uleiul de cocos (untul) se pune pe foc, intr-o cratita mai adanca si cand este fierbinte se adauga frunzele de macris, deasupra. Cu o lingura de lemn se amesteca mereu in ele pana se topesc si devin o pasta (aproximativ 5 minute). Se adauga deasupra apa sau supa de legume/pui si se lasa la fiert.
Intre timp se curata, se spala si se taie cuburi cartofii.

Cand apa a inceput sa fiarba se adauga cartofii si se lasa la foc pana cartofii sant fierti. Galbenusul de ou se amesteca intr-un pahar cu laptele pus pe rand si cu usturoiul pisat dupa care se adauga in el, tot cate putina supa. Adaugam incet si cantitate mica pentru a nu taia galbenusul cu caldura supei.

Verificam cartofii daca sant fierti si cand furculita intra usor in el, adaugam laptele cu oul, deasupra. Mai fierbem 1 minut dupa care indepartam de pe foc. Lasam la racit, dregen de sare daca mai este cazul (supa de legume sau de pui deja are sare in ea, deci atentie).

Cand este mai mult rece decat calda se pune in blender si se macina totul. Vom obtine o crema mai lichida pe care o vom pune in pahare sonda si vom orna cu un mot de smantana (lapte de frisca), cateva fire de ceapa ciorii pentru decor si crutoane cu usturoi. Crutoanele si decorul de ceapa ciorii este optional.

Se serveste mai mult rece decat calda dar este la fel de gustoasa si calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici