Supa de Macris (Varianta 1)

Complexitate
redusa
Supa de Macris (Varianta 1)

Ingrediente

  • 1/4 kg macris
  • 2 linguri unt (ulei de cocos)
  • 1,5 l apa (supa de legume/pui)
  • 1/4 kg cartofi
  • sare dupa gust
  • 250 ml lapte (eu am pus din cel pentru frisca si neindulcit)
  • 1 galbenus de ou
  • smantana pentru servit (optional)
  • crutoane pentru servit (optional)
  • 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare

Macrisul de spala bine de tot, se verifica ambele fete ale frunzelor pentru ca melcilor fara cochilie tare le mai place acreala lor. Se indeparteaza codita (exact ca la frunzele de spanac).

Uleiul de cocos (untul) se pune pe foc, intr-o cratita mai adanca si cand este fierbinte se adauga frunzele de macris, deasupra. Cu o lingura de lemn se amesteca mereu in ele pana se topesc si devin o pasta (aproximativ 5 minute). Se adauga deasupra apa sau supa de legume/pui si se lasa la fiert.
Intre timp se curata, se spala si se taie cuburi cartofii.

Cand apa a inceput sa fiarba se adauga cartofii si se lasa la foc pana cartofii sant fierti. Galbenusul de ou se amesteca intr-un pahar cu laptele pus pe rand si cu usturoiul pisat dupa care se adauga in el, tot cate putina supa. Adaugam incet si cantitate mica pentru a nu taia galbenusul cu caldura supei.

Verificam cartofii daca sant fierti si cand furculita intra usor in el, adaugam laptele cu oul, deasupra. Mai fierbem 1 minut dupa care indepartam de pe foc. Lasam la racit, dregen de sare daca mai este cazul (supa de legume sau de pui deja are sare in ea, deci atentie).

Cand este mai mult rece decat calda se pune in blender si se macina totul. Vom obtine o crema mai lichida pe care o vom pune in pahare sonda si vom orna cu un mot de smantana (lapte de frisca), cateva fire de ceapa ciorii pentru decor si crutoane cu usturoi. Crutoanele si decorul de ceapa ciorii este optional.

Se serveste mai mult rece decat calda dar este la fel de gustoasa si calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
Parteneri
Drob de iepure cu mousse de conopida
Bucataras.RO

Drob de iepure cu mousse de conopida

Pentru ca am primit un iepure de la o tare draga colega de serviciu, am zis sa fructific fiecare bucata de carne. Am transat...

Drob de iepure cu mousse de conopida
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute