Supa de Linte

Complexitate
redusa
Supa de Linte

Ingrediente

  • 120 gr linte
  • 2 morcovi ceva mai micuti
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 praz (ceapa verde am folosit eu)
  • rosii cherry (sau din conserva) dupa gust (am pus aprox 200 gr din conserva)
  • 1 lt supa de legume (sau vita daca nu o vreti de post sau vegetariana)
  • 1 lingurita de curry
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingurita de cumin
  • sare si piper dupa gust
  • 2 frunze de dafin
  • usturoi praf dupa dorinta

Mod de preparare

Intr-un vas se topeste untul, legumele (morcovul si ceapa) se curata se spala si se toaca, se adauga peste untul topit si se dunstuiesc cateva minute. Apoi se adauga lintea si supa de legume (apa, supa de vita) si dupa ce incepe sa fiarba la 5 minute se adauga cubuletele de cartofi si frunzele de dafin, usturoiul, curry si cuminul.

Se fierb impreuna circa 25 de minute, se gusta de sare si piper si se drege gustul dupa dorinta. Cand lintea e fiarta (fierbe in acelasi timp cu cartofii) se indeparteaza frunzele de dafin, se ia de pe foc si se serveste supa calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)