Supa de Legume cu Galuste de Gris cu Ciuperci

Complexitate
redusa
Supa de Legume cu Galuste de Gris cu Ciuperci

Ingrediente

  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 dovlecel
  • 2 tulpini de telina
  • 100 gr mazare verde (congelata sau din conserva)
  • 1 ceapa mai marisoara
  • 3-4 linguri de ulei de masline/cocos sau struguri
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru galuste
  • 1 ceapa mai micuta
  • 3 ciuperci mijlocii
  • sare si piper
  • 1 catel de usturoi sau un praf de usturoi
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 -2 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 4 linguri de gris
  • 1 lingura de faina
  • patrunjel proaspat si tocat

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem uleiul prevazut la "galuste" si ceapa tocata si dunstuim. Curatam ciupercile de coaja, le spalam bine si le tocam marunt de tot si le adaugam peste ceapa. Dregem de sare si piper, adaugam si usturoiul. Luam de pe foc si lasam la racit.

Cand este destul de rece, se adauga patrunjelul proaspat si tocat, bicarbonatul, faina si grisul, apoi se omogenizeaza. Se sparg ouale, se bat dupa care se toarna peste amestecul de ciuperci si se omogenizeaza. Compozitia rezultata va fi destul de moale. Se lasa la odihnit o jumatate de ora.

Se spala si se curata toate legumele, dupa care se taie in bucatele mici (ceapa mai marunt) iar mazarea daca ese congelata nu se decongeleaza. Ea se va tine la congelator pana in momentul folosirii ei iar daca este din conserva se va stoarce bine de lichidul in care este si se va spala sub jet de apa rece pentru a scapa de eventualele chimicale (conservanti).

Se ia un vas de supa, se pune uleiul prevazut si se adauga ceapa si ardeiul maruntite. Se dunstuiesc putin dupa care se adauga restul de legume mai putin dovlecelul si mazarea.

Se mai dunstiesc impreuna cateva minute, daca este cazul se poate adauga o jumatate de pahar de apa. Dupe ce le-am dunstuit aproximativ 5 minute, adaugam apa, aproximativ 2 litri si lasam la fiert.

Cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga dovlecelul taiat in bucatele mici si mazarea congelata (sau cea din conserva) si se continua fierberea.

Acuma deja a trecut jumatatea de ora de cand am lasat amestecul de ciuperci la odihna. Verificam compozitia si daca este destul de tare dar totusi moale (aceeasi consistenta ca la galustele de gris), luam o linugrita si punem cu ajutorul ei, in supa care fierbe, galuscute micute. Le fierbem circa 10 minute dupa care inchidem flacara, punem capacul pe vas si lasam asa.

Dupa circa 10 minute adaugam patrunjelul tocat si acoperim din nou. Servim simpla sau cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu Urda si Bezea
3
Dulciuri

Prajitura cu Urda si Bezea

Prajitura cu Urda si Bezea
Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci

Gogoșarii și conopida la oțet sunt apreciati pentru gustul lor bogat si acrisor, care poate fi savurat atat ca o gustare...

Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci
Parteneri
Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea
Bucataras.RO

Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea

Cu ingredientele pe care le aveam în casă m-am gândit să fac un chec aperitiv și m-am inspirat dintr-o...

Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia