Supa de Legume cu Galuste de Gris cu Ciuperci

Complexitate
redusa
Supa de Legume cu Galuste de Gris cu Ciuperci

Ingrediente

  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 dovlecel
  • 2 tulpini de telina
  • 100 gr mazare verde (congelata sau din conserva)
  • 1 ceapa mai marisoara
  • 3-4 linguri de ulei de masline/cocos sau struguri
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru galuste
  • 1 ceapa mai micuta
  • 3 ciuperci mijlocii
  • sare si piper
  • 1 catel de usturoi sau un praf de usturoi
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 -2 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 4 linguri de gris
  • 1 lingura de faina
  • patrunjel proaspat si tocat

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem uleiul prevazut la "galuste" si ceapa tocata si dunstuim. Curatam ciupercile de coaja, le spalam bine si le tocam marunt de tot si le adaugam peste ceapa. Dregem de sare si piper, adaugam si usturoiul. Luam de pe foc si lasam la racit.

Cand este destul de rece, se adauga patrunjelul proaspat si tocat, bicarbonatul, faina si grisul, apoi se omogenizeaza. Se sparg ouale, se bat dupa care se toarna peste amestecul de ciuperci si se omogenizeaza. Compozitia rezultata va fi destul de moale. Se lasa la odihnit o jumatate de ora.

Se spala si se curata toate legumele, dupa care se taie in bucatele mici (ceapa mai marunt) iar mazarea daca ese congelata nu se decongeleaza. Ea se va tine la congelator pana in momentul folosirii ei iar daca este din conserva se va stoarce bine de lichidul in care este si se va spala sub jet de apa rece pentru a scapa de eventualele chimicale (conservanti).

Se ia un vas de supa, se pune uleiul prevazut si se adauga ceapa si ardeiul maruntite. Se dunstuiesc putin dupa care se adauga restul de legume mai putin dovlecelul si mazarea.

Se mai dunstiesc impreuna cateva minute, daca este cazul se poate adauga o jumatate de pahar de apa. Dupe ce le-am dunstuit aproximativ 5 minute, adaugam apa, aproximativ 2 litri si lasam la fiert.

Cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga dovlecelul taiat in bucatele mici si mazarea congelata (sau cea din conserva) si se continua fierberea.

Acuma deja a trecut jumatatea de ora de cand am lasat amestecul de ciuperci la odihna. Verificam compozitia si daca este destul de tare dar totusi moale (aceeasi consistenta ca la galustele de gris), luam o linugrita si punem cu ajutorul ei, in supa care fierbe, galuscute micute. Le fierbem circa 10 minute dupa care inchidem flacara, punem capacul pe vas si lasam asa.

Dupa circa 10 minute adaugam patrunjelul tocat si acoperim din nou. Servim simpla sau cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Bucataras.RO

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

Învață să pregătești suberek cu carne: un preparat tradițional turcesc, crocant și savuros, umplut cu carne bine...

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti