Puneti fasolea in apa, la inmuiat, cu o seara inainte. Puneti costita la fiert in 3-4 l apa rece, dupa ce a fost bine spalata si oparita; indepartati spuma formata si lasati-o pe foc pana este facuta. Scurgeti, opriti lichidul si pastrati la cald.
Strecurati fasolea, aruncati apa si puneti-o sa fiarba in alta apa, cat sa o acopere; dupa cateva clocote, schimbati apa cu alta clocotita; repetati operatiunea de 2- 3 ori. Puneti apoi fasolea scursa de ultima apa in zeama clocotita de pe costita; adaugati ceapa, morcovul, foile de dafin si lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, pana ce boabele sunt facute.
Separat, auriti usor faina, intr-o tigaie, amestecand mereu; retrageti de pe foc, adaugati boiaua si atat ulei, cat sa le lege; repuneti pe foc sa se incalzeasca ingredientele, stingeti cu bulion si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin.
Turnati peste fasolea facuta, adaugati carnea de pe costite, potriviti gustul de sare si piper; lasati sa dea cateva clocote. Retrageti vasul de pe foc si acriti supa cu otet, dupa gust.
Serviti cat este calda.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii