Preparare :
Punem fasolea la inmuiat in apa rece seara. A doua zi ne apucam serios de treaba. Curatam morcovii, patrunjelul si ceapa. Ciolanul taiat in bucati mai mici (ca doar nu il lasam intreg ....) il punem la fiert in apa rece (eu l-am pus in kukta unde l-am lasat sa fiarba 1 ora cu circa 4 l apa) si lasam sa fiarba pana furculita patrunde usor in el. Acum ca ciolanul e fiert adaugam si fasolea muiata o noapte intreaga si morcovii si patrunjelul taiat fasii mai subtiri ( se pot taia si rondele , cuburi ....) impreuna cu ceapa intreaga. Lasam sa fiarba la foc mic si pregatim rantasul cu care vom drege supa in felul urmator: pe 100 ml ulei incins calim doar cat sa se omogenizeze 3 linguri faina apoi stingem totul cu 250- 300 ml bulion si acest rantas il turnam peste supa cand fasolea si legumele sunt fierte.
Separat intr-un vas punem cei 500 ml smantana si adaugam la el din supa fierbinte treptat cate putin pana se dilueaza apoi turnam totul peste supa din oala. lasam sa dea 1 clocot si oprim focul.
Se serveste cu ceapa rosie batuta .
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSe fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!
Rulouri din piept de pui cu carnati si castravecioriMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii