Supa de fasole uscata cu ciolan afumat

Complexitate
redusa
Supa de fasole uscata cu ciolan afumat

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 350- 400 gr fasole uscata alba
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 500 ml smantana
  • 1 buc ciolan afumat
  • 3 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • 250 - 300 ml bulion
  • sare daca mai e nevoie

Mod de preparare


Preparare :

Punem fasolea la inmuiat in apa rece seara. A doua zi ne apucam serios de treaba. Curatam morcovii, patrunjelul si ceapa. Ciolanul taiat in bucati mai mici (ca doar nu il lasam intreg ....) il punem la fiert in apa rece (eu l-am pus in kukta unde l-am lasat sa fiarba 1 ora cu circa 4 l apa) si lasam sa fiarba pana furculita patrunde usor in el. Acum ca ciolanul e fiert adaugam si fasolea muiata o noapte intreaga si morcovii si patrunjelul taiat fasii mai subtiri ( se pot taia si rondele , cuburi ....) impreuna cu ceapa intreaga. Lasam sa fiarba la foc mic si pregatim rantasul cu care vom drege supa in felul urmator: pe 100 ml ulei incins calim doar cat sa se omogenizeze 3 linguri faina apoi stingem totul cu 250- 300 ml bulion si acest rantas il turnam peste supa cand fasolea si legumele sunt fierte.
Separat intr-un vas punem cei 500 ml smantana si adaugam la el din supa fierbinte treptat cate putin pana se dilueaza apoi turnam totul peste supa din oala. lasam sa dea 1 clocot si oprim focul.
Se serveste cu ceapa rosie batuta .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)
5
Italia

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)