Supa de Fasole Azuki cu Dovleac

Complexitate
redusa
Supa de Fasole Azuki cu Dovleac

Ingrediente

  • -500 grame fasole Azuki bio
  • -1 kg dovleac bio
  • -4 frunze de dafin bio
  • -2 litrii supa de legume bio
  • -4 morcovi
  • -4 linguri pasta miso alba bio
  • -2 lingurite curry
  • -1/4 lingurita chilli
  • -2 legaturi patrunjel proaspat

Mod de preparare

Punem fasolea Azuki la inmuiat peste noapte sau cel putin 6-8 ore.

Dupa ce am inmuiat fasolea o punem la fiert cu 2 litri de apa si cu frunzele de dafin. Dupa primul clocot reducem temperatura, acoperim cu un capac si fierbem timp de 40 de minute.

Taiem dovleacul in bucati de 2 cm. Adaugam supa de legume fierbinte si bucatile de dovleac si mai fierbem 20 de minute.

Taiem morcovii in cubulete mici. Adaugam morcovii, chilli, curry si mai fierbem timp de încă 5 -10 minute pana cand morcovii devin fragezi.

Dizolvam intr-un vas 4 linguri de pasta miso cu o cantitate mica de supa fierbinte si apoi o adaugam peste supa si mai fierbem la foc mic timp de 1 minut. Adaugam patrunjelul proaspat tocat si delicioasa supa sanatoasa este gata!

Va doresc pofta buna!
M-am gandit ca o supa hranitoare care sa ne faca sa ne simtim sanatoasi este foarte indicata, asa ca va propun sa incercati supa de fasole azuki cu dovleac.

Supa de fasole Azuki este o reteta traditionala macrobiotica. Puteti gasi o versiune a acestei supe in aproape fiecare carte de retete macrobiotice. Dieta macrobiotica este un regim alimentar care presupune consumul de cereale ca aliment de baza, completat cu legume si evitarea utilizarii de produse rafinate sau foarte procesate.

Fasolea Azuki cunoscuta si sub numele de Adzuki sau Aduki, este o fasole de culoare rosie, cultivata in Japonia si China. Dupa soia ocupa locul 2 in topul legumelor consumate in Japonia. Aceasta fasole este bogata in carbohidrati si fibre dietetice, in proteine si multe vitamine si minerale. Valorile nutritive de baza ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau din sange, imbunatatesc circulatia sanguina, ajuta la detoxifierea organismului. 100 de grame de fasole gatita ofera 128 calorii, 0 grame grasime, 7,5 grame proteine, 25 grame de carbohidrati, 7,3 grame fibre dietetice si 0 colesterol. Este o sursa foarte buna de acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, fier si zinc.

Miso este un condiment traditional japonez produs prin fermentarea de soia, orez, orz cu sare si ciuperca kojikin. Este sub forma de pasta groasa si se utilizeaza la supe si sosuri, fiind utilizat pe scara larga in Japonia, datorita calitatilor sale nutritive si gastronomice si-a castigat interes in intreaga lume.

Va prezint in continuare reteta japoneza de supa de fasole Azuki cu dovleac, adaptata la ingredientele pe care le-am gasit in Romania, in sensul ca am inlocuit in reteta dovleacul japonez Kabocha cu un dovleac bio de la mine din gradina.

Reteta este adaptata dupa The Blissful Chef

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.