Supa de Ceapa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 8 portii:
  • 8 cepe mici;
  • 2-3 galbenusuri;
  • 250-300 ml lapte;
  • 100 gr branza telemea rasa;
  • o mana de paste;
  • sare, piper, vegeta;
  • patrujet verde tocat

Mod de preparare

Taiem ceapa "solzisori" si o punem la fiert. Dupa ce a fiert 2 minute scurgem zeama si dam ceapa pusa in strecuratoare prin jet de apa rece. Clatim putin oala si punem din nou ceapa la fiert cu putina sare si apa cat s-o acopere/depaseasca cam de 8-10 centimetri.

Cand a inceput sa clocoteasca punem vegeta si pastele, apoi cand acestea sunt fierte adaugam laptele si mai lasam pe foc maxim 5-6 minute.

Adaugam branza rasa, dregem cioba cu galbenusurile si potrivim de sare si piper, dupa care adugam patrunjel verde tocat.

Se rerveste cu crutoane (varianta light) sau cu felii de paine unse cu unt, presarate cu telemea rasa si tinute cateva minute la cuptor pana se rumenesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)