Taiem ceapa "solzisori" si o punem la fiert. Dupa ce a fiert 2 minute scurgem zeama si dam ceapa pusa in strecuratoare prin jet de apa rece. Clatim putin oala si punem din nou ceapa la fiert cu putina sare si apa cat s-o acopere/depaseasca cam de 8-10 centimetri.
Cand a inceput sa clocoteasca punem vegeta si pastele, apoi cand acestea sunt fierte adaugam laptele si mai lasam pe foc maxim 5-6 minute.
Adaugam branza rasa, dregem cioba cu galbenusurile si potrivim de sare si piper, dupa care adugam patrunjel verde tocat.
Se rerveste cu crutoane (varianta light) sau cu felii de paine unse cu unt, presarate cu telemea rasa si tinute cateva minute la cuptor pana se rumenesc.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii