Supa de Cartofi cu Bacon si Carnat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa de Cartofi cu Bacon si Carnat

Ingrediente

  • 1 ceapa uscata (sau 2 legaturi ceapa verde)
  • 1 morcov mic
  • 1/2 radacina de pastarnac (se pune patrunjel dar eu nu am avut)
  • 1-2 ardei mai mici (eu am avut din cei uscati)
  • 1/2 pachet de bacon (8-9 felii)
  • 1/2 ruda de carnat afumat (de casa)
  • 35 l apa
  • 6-7 cartofi
  • leustean si patrunjel ( proaspete)
  • sare, piper si boia dupa gust

Mod de preparare

Se taie carnatul felii, baconul bucati, ceapa se toaca marunt, morcovul si patrunjelul se rad pe razatoarea de mere dupa ce, in prealabil, au fost spalate si curatate de coaja. Ardeiul se spala, se taie in doua se scot semintele, se indeparteaza codita. Daca se foloseste ardei uscat se pune in apa calduta circa 15 minute ca sa se rehidrateze.

In oala in care urmeaza sa facem supa, se pune baconul taiat bucati si se topeste. Cand a ajuns la faza de jumarute, se mai scurge putin din untura lasata, apoi se pun feliile de carnat, se tin la foc pentru 2 minute, dupa care se adauga ceapa, se invarte mereu sa nu se prinda pe fundul cratitei, apoi, dupa 1 minut se adauga zarzavaturile si cateva linguri de apa. Se mai amesteca putin si apoi se pun si cartofii taiati cuburele.

Peste cartofi se pune sare, piper si boia dupa gust, se amesteca bine si apoi se pune apa si ardeiul. Se lasa la fiert ( se spumeaza daca este cazul). Se fierbe circa 20 de minute. La sfarsit se pune leusteanul si patrunjelul, tocate si se mai da un clocot. Se ia de pe foc, se serveste calda

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia