Supa cu zdrente

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Supa cu zdrente

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa:
  • -2 bucati rasol de cocos de tara
  • -3 cepe
  • -1/2 radacina de telina
  • -4 morcovi
  • -1 radacina pastarnac
  • - 2 radacini patrunjel
  • -3 cartofi
  • -1 lingurita sare
  • -1 ou
  • Ingrediente pentru taitei:
  • -150 gr faina de grau
  • - 1/4 lingurita sare
  • -1 ou
  • -1/2lingurita piper macinat

Mod de preparare


Se pune intr-un vas putina faina, un ou, putina sare si putin piper macinat, se framanta un aluat foarte tare. Se spune ca acest aluat este aluatul unei femei zgarcite care facea in casa taitei doar cu ou, sare si faina si din ei pregatea mancarurile din casa, nu punea apa in aluat sa nu fie mult, sa fie putin si bun. Eu zic ca este asa cum zicea ea, "putin si bun", asa pregatea bunica, mama si eu dupa ele, putin si bun!
Se intinde aluatul pe masa de lucru in foaie subtire, se presara faina peste foaie, se ruleaza si se taie fideluta foarte subtiri, dupa care se imprastie pe masa sa se desprinda unii de altii si se pun in supa cand supa va fi gata.

Se pun bucatile de rasol de cocos la fiert, se trag cateva clocote, atat cat sa putem spumui supa, apoi se adauga legumele taiate dupa preferinta, mai putin ceapa care se pune intreaga.

Se pune apa cam cat sa cuprinda toate legumele, se adauga sare dupa gust si se fierbe la foc potrivit, daca se poate cu capac peste oala. Cand carnea si legumele sunt fierte, se strecoara supa si se adauga taietei facuti in casa, se lasa la fiert cam 10 minute la foc potrivit cu capac peste oala, dupa care se opreste focul si se adauga un ou batut, dar nu prea batut, este bine sa fie pus si fara sa fie batut, doar sa fie amestecat in oala cu o furculita. In momentul cand se da drumul in oala si asa zdrentele vor iesi mai mari si mai in evidenta. Se serveste cu ardei iuti murati.

Sa aveti pofta, dragilor!
Din carne se poate face o friptura cu un piure din legumele fierte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
1
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Tort cu nuca
Bucataras.RO

Tort cu nuca

Tort cu nuca
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala