Supa cu zdrente

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Supa cu zdrente

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa:
  • -2 bucati rasol de cocos de tara
  • -3 cepe
  • -1/2 radacina de telina
  • -4 morcovi
  • -1 radacina pastarnac
  • - 2 radacini patrunjel
  • -3 cartofi
  • -1 lingurita sare
  • -1 ou
  • Ingrediente pentru taitei:
  • -150 gr faina de grau
  • - 1/4 lingurita sare
  • -1 ou
  • -1/2lingurita piper macinat

Mod de preparare


Se pune intr-un vas putina faina, un ou, putina sare si putin piper macinat, se framanta un aluat foarte tare. Se spune ca acest aluat este aluatul unei femei zgarcite care facea in casa taitei doar cu ou, sare si faina si din ei pregatea mancarurile din casa, nu punea apa in aluat sa nu fie mult, sa fie putin si bun. Eu zic ca este asa cum zicea ea, "putin si bun", asa pregatea bunica, mama si eu dupa ele, putin si bun!
Se intinde aluatul pe masa de lucru in foaie subtire, se presara faina peste foaie, se ruleaza si se taie fideluta foarte subtiri, dupa care se imprastie pe masa sa se desprinda unii de altii si se pun in supa cand supa va fi gata.

Se pun bucatile de rasol de cocos la fiert, se trag cateva clocote, atat cat sa putem spumui supa, apoi se adauga legumele taiate dupa preferinta, mai putin ceapa care se pune intreaga.

Se pune apa cam cat sa cuprinda toate legumele, se adauga sare dupa gust si se fierbe la foc potrivit, daca se poate cu capac peste oala. Cand carnea si legumele sunt fierte, se strecoara supa si se adauga taietei facuti in casa, se lasa la fiert cam 10 minute la foc potrivit cu capac peste oala, dupa care se opreste focul si se adauga un ou batut, dar nu prea batut, este bine sa fie pus si fara sa fie batut, doar sa fie amestecat in oala cu o furculita. In momentul cand se da drumul in oala si asa zdrentele vor iesi mai mari si mai in evidenta. Se serveste cu ardei iuti murati.

Sa aveti pofta, dragilor!
Din carne se poate face o friptura cu un piure din legumele fierte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Tort cu mere intregi
5
Dulciuri

Tort cu mere intregi

Tort cu mere intregi
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce