Supa cu zdrente

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Supa cu zdrente

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa:
  • -2 bucati rasol de cocos de tara
  • -3 cepe
  • -1/2 radacina de telina
  • -4 morcovi
  • -1 radacina pastarnac
  • - 2 radacini patrunjel
  • -3 cartofi
  • -1 lingurita sare
  • -1 ou
  • Ingrediente pentru taitei:
  • -150 gr faina de grau
  • - 1/4 lingurita sare
  • -1 ou
  • -1/2lingurita piper macinat

Mod de preparare


Se pune intr-un vas putina faina, un ou, putina sare si putin piper macinat, se framanta un aluat foarte tare. Se spune ca acest aluat este aluatul unei femei zgarcite care facea in casa taitei doar cu ou, sare si faina si din ei pregatea mancarurile din casa, nu punea apa in aluat sa nu fie mult, sa fie putin si bun. Eu zic ca este asa cum zicea ea, "putin si bun", asa pregatea bunica, mama si eu dupa ele, putin si bun!
Se intinde aluatul pe masa de lucru in foaie subtire, se presara faina peste foaie, se ruleaza si se taie fideluta foarte subtiri, dupa care se imprastie pe masa sa se desprinda unii de altii si se pun in supa cand supa va fi gata.

Se pun bucatile de rasol de cocos la fiert, se trag cateva clocote, atat cat sa putem spumui supa, apoi se adauga legumele taiate dupa preferinta, mai putin ceapa care se pune intreaga.

Se pune apa cam cat sa cuprinda toate legumele, se adauga sare dupa gust si se fierbe la foc potrivit, daca se poate cu capac peste oala. Cand carnea si legumele sunt fierte, se strecoara supa si se adauga taietei facuti in casa, se lasa la fiert cam 10 minute la foc potrivit cu capac peste oala, dupa care se opreste focul si se adauga un ou batut, dar nu prea batut, este bine sa fie pus si fara sa fie batut, doar sa fie amestecat in oala cu o furculita. In momentul cand se da drumul in oala si asa zdrentele vor iesi mai mari si mai in evidenta. Se serveste cu ardei iuti murati.

Sa aveti pofta, dragilor!
Din carne se poate face o friptura cu un piure din legumele fierte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Chec cu nuci si stafide
Bucataras.RO

Chec cu nuci si stafide

E perfect langa o cana cu lapte sau servit dimineata langa cafeluta preferata! Ca la bucatarasi acasa

Chec cu nuci si stafide
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing