Supa cu Perisoare si Ridichi (Luobo Wanzitang)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa cu Perisoare si Ridichi (Luobo Wanzitang)

Ingrediente

  • 450 gr ridiche alba
  • 200 gr carne tocata
  • 2 gr ghimbir
  • cateva fire de coriandru (circa 10 gr )
  • 9 gr sare
  • putin piper negru macinat
  • 1 gr vin de masa
  • 5 gr amidon
  • un ou

Mod de preparare

1. Se pune carnea tocata intr-un castronas. Se taie marunt ghimbirul si se pune in carnea tocata. Se adauga 3 gr. sare, piperul negru macinat, vinul de masa si oul. Se amesteca bine carnea tocata in sensul acelor de ceasornic pana cand devine vascoasa si consistenta. Se adauga amidon, apoi se amesteca bine.
2. Se spala ridichea alba si se curata de coaja. Se taie vertical in jumatate. Se ia fiecare jumatate si se taie inca o data vertical, in doua parti.

3. Se taie transversal ridichea in felii subtiri, de 1 mm grosime.
4. Se elimina radacinile coriandrului si frunzele care nu sunt proaspete. Se spala bine si se taie in bucati cu lungimea de 1 cm.
5. Se toarna o cantitate potrivita de apa intr-o oala. Se acopera cu capacul ca sa se incalzeasca apa la foc iute. Dupa ce apa da in clocot, se pun in oala feliile de ridiche si se adauga aproximativ 6 gr. de sare (cantitatea de sare folosita poate fi adaptata potrivit situatiei).

6. Cand supa clocoteste din nou, se modifica focul de la intensitatea mare la mica. Se modeleaza repede perisoarele cu o lingurita si se pun in oala.
7. Dupa ce toate perisoarele sunt puse in oala, se regleaza la foc mare. Dupa ce supa da in clocot, se ia spuma de la suprafata.
8. Se fierbe supa la foc mijlociu doua minute. Se regleaza la foc mare. Se pune coriandrul maruntit si apoi se inchide focul si supa este gata de servit.

Sfaturi:
1. Inainte de a se face fiecare perisoara, trebuie sa se umezeasca lingurita in supa pentru a evita lipirea carnii tocate. Cu aceasta metoda, perisoarele sunt foarte usor de modelat.
2. Cand facem perisoarele, modificam neaparat focul la intensitate mica pentru ca toate perisoarele sa se fiarba aproape in acelasi timp.

3. Toate soiurile de ridichi sunt eficiente in lupta impotriva cancerului. Ridichile contin diferite enzime care pot elimina rolul cancerigen al nitrozaminei. o substanta existenta in ridichi poate stimula imunitatea organismului si activitatea macrofagelelor, pentru ca acestea sa actioneze anihiland celulele canceroase. Cantitatea de vitamina c din ridichi este de 9-11 ori mai mare decat cea din mar sau para.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia