Supa cu Perisoare si Ridichi (Luobo Wanzitang)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa cu Perisoare si Ridichi (Luobo Wanzitang)

Ingrediente

  • 450 gr ridiche alba
  • 200 gr carne tocata
  • 2 gr ghimbir
  • cateva fire de coriandru (circa 10 gr )
  • 9 gr sare
  • putin piper negru macinat
  • 1 gr vin de masa
  • 5 gr amidon
  • un ou

Mod de preparare

1. Se pune carnea tocata intr-un castronas. Se taie marunt ghimbirul si se pune in carnea tocata. Se adauga 3 gr. sare, piperul negru macinat, vinul de masa si oul. Se amesteca bine carnea tocata in sensul acelor de ceasornic pana cand devine vascoasa si consistenta. Se adauga amidon, apoi se amesteca bine.
2. Se spala ridichea alba si se curata de coaja. Se taie vertical in jumatate. Se ia fiecare jumatate si se taie inca o data vertical, in doua parti.

3. Se taie transversal ridichea in felii subtiri, de 1 mm grosime.
4. Se elimina radacinile coriandrului si frunzele care nu sunt proaspete. Se spala bine si se taie in bucati cu lungimea de 1 cm.
5. Se toarna o cantitate potrivita de apa intr-o oala. Se acopera cu capacul ca sa se incalzeasca apa la foc iute. Dupa ce apa da in clocot, se pun in oala feliile de ridiche si se adauga aproximativ 6 gr. de sare (cantitatea de sare folosita poate fi adaptata potrivit situatiei).

6. Cand supa clocoteste din nou, se modifica focul de la intensitatea mare la mica. Se modeleaza repede perisoarele cu o lingurita si se pun in oala.
7. Dupa ce toate perisoarele sunt puse in oala, se regleaza la foc mare. Dupa ce supa da in clocot, se ia spuma de la suprafata.
8. Se fierbe supa la foc mijlociu doua minute. Se regleaza la foc mare. Se pune coriandrul maruntit si apoi se inchide focul si supa este gata de servit.

Sfaturi:
1. Inainte de a se face fiecare perisoara, trebuie sa se umezeasca lingurita in supa pentru a evita lipirea carnii tocate. Cu aceasta metoda, perisoarele sunt foarte usor de modelat.
2. Cand facem perisoarele, modificam neaparat focul la intensitate mica pentru ca toate perisoarele sa se fiarba aproape in acelasi timp.

3. Toate soiurile de ridichi sunt eficiente in lupta impotriva cancerului. Ridichile contin diferite enzime care pot elimina rolul cancerigen al nitrozaminei. o substanta existenta in ridichi poate stimula imunitatea organismului si activitatea macrofagelelor, pentru ca acestea sa actioneze anihiland celulele canceroase. Cantitatea de vitamina c din ridichi este de 9-11 ori mai mare decat cea din mar sau para.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
1
Conserve, muraturi

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Ardei cu Varza - Muratura
3
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Chiftelute la Cuptor
4
Fripturi

Chiftelute la Cuptor

Chiftelute la Cuptor
Chec cu Blat in Alb si Galben
5
Dulciuri

Chec cu Blat in Alb si Galben

Chec cu Blat in Alb si Galben
Parteneri
Trandafiri din aluat cu carne
Bucataras.RO

Trandafiri din aluat cu carne

Trandafirul - rosa centifolia sau ce mancam azi,pe scurt,ca pe lung inca nu stiu......

Trandafiri din aluat cu carne
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia