Morcovul curatat si taiat in 2-3 bucati impreuna cu cartofii taiati cubulete, ceapa maruntita si pieptul taiat fasii se pun la fiert in ~3L apa. Dupa ce apa a dat in clocot, se spumuieste si se pune orezul si secretul gustului. Dupa ce au fiert bine toate, se scoate morcovul si cateva cubulete de cartofi, se piseaza, se amesteca cu o lingura bulion, se adauga zeama din supa si se amesteca pana devine o pasta mai groasa decat smantana, apoi se adauga laptele si o lingurita cu faina, se amesteca bine si se toarna peste supa. Se lasa de mai da intr-un clocot, se adauga patrunjelul si leusteanul si gata.
Se serveste calda, este foarte sanatoasa atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Pofta buna!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii