Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi, se spala in mai multe apre reci apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa. Se pun din nou la fiert acoperite de apa impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, morcovul si radacina de patrunjel si un praf de sare. Dupa 10-15 minute de la primul clocot, se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece. Frunzele de spanac se toaca cu un cutit si apoi se blendeaza pana se obtine un piure fin.
Se incinge uleiul si apoi se rumeneste baconul taiat cubulete mici, se scoate din ulei dupa ce s-a rumenit si in acel ulei adaugam piureul de spanac, il condimentam si adaugam si lingurita de legume deshidratate fara sare, se adauga si un pic de apa, se potrive3te dupa gust si se lasa sa fiarba, la foc mic pana ce se leaga un pic. Daca dorim, se poate adauga si o lingura de smantana pentru gatit (eu nu am avut).
Servim fierbinte cu ouale de prepelite posate (se pun la fiert cand apa clocoteste, dupa ce le-am spart, sau mai pe romaneste, le facem oua ochiuri romanesti, in apa) si bucatelele crocante de bacon.
Pofta buna!
Acest tort delicios l-am pregătit de Crăciun, pentru cei dragi și a fost foarte apreciat. E ceva mai migălos, dar...
Tort dobosO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii