Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Ingrediente

  • 200 g spanac verde frunze
  • 200 g bacon afumat
  • 5 oua de prepelita
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 lingurita de condimente uscate
  • sare
  • ulei de masline
  • 1 morcov mic
  • 1 radacina mica de patrunjel

Mod de preparare

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi, se spala in mai multe apre reci apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa. Se pun din nou la fiert acoperite de apa impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, morcovul si radacina de patrunjel si un praf de sare. Dupa 10-15 minute de la primul clocot, se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece. Frunzele de spanac se toaca cu un cutit si apoi se blendeaza pana se obtine un piure fin.
Se incinge uleiul si apoi se rumeneste baconul taiat cubulete mici, se scoate din ulei dupa ce s-a rumenit si in acel ulei adaugam piureul de spanac, il condimentam si adaugam si lingurita de legume deshidratate fara sare, se adauga si un pic de apa, se potrive3te dupa gust si se lasa sa fiarba, la foc mic pana ce se leaga un pic. Daca dorim, se poate adauga si o lingura de smantana pentru gatit (eu nu am avut).

Servim fierbinte cu ouale de prepelite posate (se pun la fiert cand apa clocoteste, dupa ce le-am spart, sau mai pe romaneste, le facem oua ochiuri romanesti, in apa) si bucatelele crocante de bacon.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Ciorba de naut cu afumatura
Bucataras.RO

Ciorba de naut cu afumatura

Ciorba de naut cu afumatura are un gust foarte apropiat de cel al ciorbei de fasole. Este foarte gustoasa, hranitoare si...

Ciorba de naut cu afumatura
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia