Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Ingrediente

  • 200 g spanac verde frunze
  • 200 g bacon afumat
  • 5 oua de prepelita
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 lingurita de condimente uscate
  • sare
  • ulei de masline
  • 1 morcov mic
  • 1 radacina mica de patrunjel

Mod de preparare

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi, se spala in mai multe apre reci apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa. Se pun din nou la fiert acoperite de apa impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, morcovul si radacina de patrunjel si un praf de sare. Dupa 10-15 minute de la primul clocot, se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece. Frunzele de spanac se toaca cu un cutit si apoi se blendeaza pana se obtine un piure fin.
Se incinge uleiul si apoi se rumeneste baconul taiat cubulete mici, se scoate din ulei dupa ce s-a rumenit si in acel ulei adaugam piureul de spanac, il condimentam si adaugam si lingurita de legume deshidratate fara sare, se adauga si un pic de apa, se potrive3te dupa gust si se lasa sa fiarba, la foc mic pana ce se leaga un pic. Daca dorim, se poate adauga si o lingura de smantana pentru gatit (eu nu am avut).

Servim fierbinte cu ouale de prepelite posate (se pun la fiert cand apa clocoteste, dupa ce le-am spart, sau mai pe romaneste, le facem oua ochiuri romanesti, in apa) si bucatelele crocante de bacon.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.