Cand am servit pentru prima data aceasta supa am ramas placut surprinsa de gustul ei atat de rafinat si incarcat de arome. Aceasta supa este numai buna pentru masa de pranz, dar se consuma cu precadere mai mult in anotimpul rece (la fel ca mai toate supele, aceasta se serveste foarte calda pentru ca numai asa i se poate constata calitatea).
Intr-o cratita suficient de mare punem untul la incalzit (pentru a evita arderea puneti si o lingura de ulei). Adaugam prazul si il gatim 8-10 minute pana se inmoaie. Adaugam cartofii si amestecam pana ii acoperim si pe ei cu un strat de unt.
Lasam la foc mic inca 5-7 minute dupa care punem supa si smantana. Lasam sa fiarba acoperit max. 20 de minute (pana cand cartofii sunt patrunsi). Punem si cele 150 de gr. de somon taiate bucatele (ca sa castigam timp). De acum nu ne ramane decat sa mixam supa.
Servim imediat cu somon taiat cubulete. Daca este necesar adaugati un praf de sare (eu nu am folosit).
Lista de ingrediente poate fi usor schimbata: untul poate fi inlocuit in totalitate cu ulei, dar supa nu va fi la fel de cremoasa; supa de pui poate fi inlocuita cu cea de legume; somonul poate fi inlocuit cu hering sau macrou afumat ... putem folosi si creveti.
Este o supa simpla, hranitoare si cu un gust special!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii