Supa Crema de Somon Afumat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa Crema de Somon Afumat

Ingrediente

  • - 50 gr de unt
  • - 3 buc de praz (partea alba) feliate fin
  • - 1 kg de cartofi albi curatati si taiati cuburi
  • -1500 ml supa de pui fierbinte (se poate folosi si de legume)
  • - 100 ml smantana pentru gatit
  • - 200 gr de somon afumat (150 gr pentru supa si 50 gr pentru ornat)

Mod de preparare

Cand am servit pentru prima data aceasta supa am ramas placut surprinsa de gustul ei atat de rafinat si incarcat de arome. Aceasta supa este numai buna pentru masa de pranz, dar se consuma cu precadere mai mult in anotimpul rece (la fel ca mai toate supele, aceasta se serveste foarte calda pentru ca numai asa i se poate constata calitatea).

Intr-o cratita suficient de mare punem untul la incalzit (pentru a evita arderea puneti si o lingura de ulei). Adaugam prazul si il gatim 8-10 minute pana se inmoaie. Adaugam cartofii si amestecam pana ii acoperim si pe ei cu un strat de unt.

Lasam la foc mic inca 5-7 minute dupa care punem supa si smantana. Lasam sa fiarba acoperit max. 20 de minute (pana cand cartofii sunt patrunsi). Punem si cele 150 de gr. de somon taiate bucatele (ca sa castigam timp). De acum nu ne ramane decat sa mixam supa.

Servim imediat cu somon taiat cubulete. Daca este necesar adaugati un praf de sare (eu nu am folosit).
Lista de ingrediente poate fi usor schimbata: untul poate fi inlocuit in totalitate cu ulei, dar supa nu va fi la fel de cremoasa; supa de pui poate fi inlocuita cu cea de legume; somonul poate fi inlocuit cu hering sau macrou afumat ... putem folosi si creveti.

Este o supa simpla, hranitoare si cu un gust special!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
4
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
5
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie