Supa Crema de Somon Afumat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa Crema de Somon Afumat

Ingrediente

  • - 50 gr de unt
  • - 3 buc de praz (partea alba) feliate fin
  • - 1 kg de cartofi albi curatati si taiati cuburi
  • -1500 ml supa de pui fierbinte (se poate folosi si de legume)
  • - 100 ml smantana pentru gatit
  • - 200 gr de somon afumat (150 gr pentru supa si 50 gr pentru ornat)

Mod de preparare

Cand am servit pentru prima data aceasta supa am ramas placut surprinsa de gustul ei atat de rafinat si incarcat de arome. Aceasta supa este numai buna pentru masa de pranz, dar se consuma cu precadere mai mult in anotimpul rece (la fel ca mai toate supele, aceasta se serveste foarte calda pentru ca numai asa i se poate constata calitatea).

Intr-o cratita suficient de mare punem untul la incalzit (pentru a evita arderea puneti si o lingura de ulei). Adaugam prazul si il gatim 8-10 minute pana se inmoaie. Adaugam cartofii si amestecam pana ii acoperim si pe ei cu un strat de unt.

Lasam la foc mic inca 5-7 minute dupa care punem supa si smantana. Lasam sa fiarba acoperit max. 20 de minute (pana cand cartofii sunt patrunsi). Punem si cele 150 de gr. de somon taiate bucatele (ca sa castigam timp). De acum nu ne ramane decat sa mixam supa.

Servim imediat cu somon taiat cubulete. Daca este necesar adaugati un praf de sare (eu nu am folosit).
Lista de ingrediente poate fi usor schimbata: untul poate fi inlocuit in totalitate cu ulei, dar supa nu va fi la fel de cremoasa; supa de pui poate fi inlocuita cu cea de legume; somonul poate fi inlocuit cu hering sau macrou afumat ... putem folosi si creveti.

Este o supa simpla, hranitoare si cu un gust special!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Sirop de patlagina
2
Chiroste-aperitiv si desert
5
Produse de panificatie si patiserie

Chiroste-aperitiv si desert

Chirostele sunt o delicatesa culinara care se regaseste in bucatariile multor culturi din intreaga lume, fie sub forma de...

Chiroste-aperitiv si desert
Parteneri
Desert clatite marocane
Bucataras.RO

Desert clatite marocane

Clatitele marocane sunt extrem de usor de pregatit, si parca au ceva in plus fata de cele cu care am fost obisnuiti toata...

Desert clatite marocane
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia