Supa Crema de Morcov si Ghimbir

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Supa Crema de Morcov si Ghimbir

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 cartofi de dimensiune medie (sau 3 mici)
  • 1 ceapa (sau praz partea alba)
  • 1 bucatica cit un ou dintr-o telina radacina (sau 1 tulpina)
  • cca 3 cm dintr-o radacina de ghimbir
  • sare
  • De ornat (dar si pentru gust: oregan de Calabria, in reteta originala era patrunjel verde tocat)

Mod de preparare

Am pus la fiert morcovii, cartofii si ceapa curatati si taiati in bucati mari. Ceapa crestata in 4. Telina o aveam in congelator, deci am aruncat -o in oala congelata. Ghimbirul l-am curatat de coaja si l-am taiat in felii grosolane, nu foarte mici caci la final trebuie sa-l recuperam. Putina sare si lasam sa fiarba pina cind zarzavatul este moale si intra furculita in el.

Am strecurat supa, fara sa arunc apa in care au fiert.

Am recuperat ghimbirul care si-a lasat gustul si l-am aruncat. Am mixat restul zarzavatului adaugind putina apa in care au fiert, aici fiecare adauga dupa cum ii place mai multa sa iasa o supa mai lichida sau mai putina sa iasa mai cremoasa.

Am servit in farfurie cu oregan uscat si strivit / presarat cu mina (firul din poza de pe supa era de impresie artistica la fel si felia de ghimbir cruda).
Dupa cum se vede supa nu are ulei si nici prajeli.. dar nu li se simte lipsa =))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.