Am pus la fiert morcovii, cartofii si ceapa curatati si taiati in bucati mari. Ceapa crestata in 4. Telina o aveam in congelator, deci am aruncat -o in oala congelata. Ghimbirul l-am curatat de coaja si l-am taiat in felii grosolane, nu foarte mici caci la final trebuie sa-l recuperam. Putina sare si lasam sa fiarba pina cind zarzavatul este moale si intra furculita in el.
Am strecurat supa, fara sa arunc apa in care au fiert.
Am recuperat ghimbirul care si-a lasat gustul si l-am aruncat. Am mixat restul zarzavatului adaugind putina apa in care au fiert, aici fiecare adauga dupa cum ii place mai multa sa iasa o supa mai lichida sau mai putina sa iasa mai cremoasa.
Am servit in farfurie cu oregan uscat si strivit / presarat cu mina (firul din poza de pe supa era de impresie artistica la fel si felia de ghimbir cruda).
Dupa cum se vede supa nu are ulei si nici prajeli.. dar nu li se simte lipsa =))
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii