Ingrediente
● 300 gr linte rosie decojita |
● 2 cepe mijlocii taiate marunt |
● 2 linguri vegeta de legume sau mirodenia de legume |
● 60 ml ulei de masline |
● 1 lingurita piper negru |
● 1 lingura cumin |
● sare dupa gust |
● apa(4-5 pahare) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
35min

PORȚII
6 portii
Este o supa foarte gustoasa, care se pregateste usor si intr-un timp foarte scurt.
Eu de obicei o gatesc in oala sub presiune, iesind ca o supa crema, fara a fi necesar sa o mai dau la blender.
Se caleste ceapa in uleiul de masline, dupa care adaugam lintea spalata si scursa de apa, apoi vom adauga si celalalte ingrediente.
Mai lasam sa se caleasca totul la un loc timp de 3 min apoi se adauga apa care trebuie sa acopere bine lintea, ca dupa fierbere lintea se ingroasa si se poate lipi de fundul oalei.
Se inchide oala si se lasa maxim 10-13 min, dupa care lasam sa scada presiunea si desidem oala si transferam supa in alta oala.
Supa va iesi consistenta ca o crema, daca simtim ca e prea densa putem adauga apa clocotita si mai lasam sa dea un clocot.
Se serveste cu lamaie si crutoane, desigur si alaturi de alte legume de sezon (ridichi, ceapa verde, ardei dulce, ardei iute..etc.).
In post se poate servi ca si un pranz usor, alaturi de alte aperitive, in cazul meu am pregatit paine cu usturoi si margarina, am exclus untul, fiind un meniu de post.
Este o supa foarte satioasa si dintre cele mai gustoase. Eu chiar o recomand in perioada postului , pentru ca lintea rosie este una dintre leguminoasele cele mai usor de digerat, este bogata in proteine ii saraca in grasimi si are un continut exceptional de fibre alimentare.Alaturi de minerale, lintea se mai remarca si prin continutul important de vitamine, in special de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9).
Va doresc:
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa crema de linte rosie (de post)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany