Supa crema de linte rosie (de post)

Portii
6
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de linte rosie (de post)

Ingrediente

  • -300 gr linte rosie decojita
  • -2 cepe mijlocii taiate marunt
  • -2 linguri vegeta de legume sau mirodenia de legume
  • -60 ml ulei de masline
  • -1 lingurita piper negru
  • -1 lingura cumin
  • -sare dupa gust
  • -apa(4-5 pahare)

Mod de preparare


Este o supa foarte gustoasa, care se pregateste usor si intr-un timp foarte scurt.
Eu de obicei o gatesc in oala sub presiune, iesind ca o supa crema, fara a fi necesar sa o mai dau la blender.
Se caleste ceapa in uleiul de masline, dupa care adaugam lintea spalata si scursa de apa, apoi vom adauga si celalalte ingrediente.
Mai lasam sa se caleasca totul la un loc timp de 3 min apoi se adauga apa care trebuie sa acopere bine lintea, ca dupa fierbere lintea se ingroasa si se poate lipi de fundul oalei.
Se inchide oala si se lasa maxim 10-13 min, dupa care lasam sa scada presiunea si desidem oala si transferam supa in alta oala.
Supa va iesi consistenta ca o crema, daca simtim ca e prea densa putem adauga apa clocotita si mai lasam sa dea un clocot.
Se serveste cu lamaie si crutoane, desigur si alaturi de alte legume de sezon (ridichi, ceapa verde, ardei dulce, ardei iute..etc.).
In post se poate servi ca si un pranz usor, alaturi de alte aperitive, in cazul meu am pregatit paine cu usturoi si margarina, am exclus untul, fiind un meniu de post.
Este o supa foarte satioasa si dintre cele mai gustoase. Eu chiar o recomand in perioada postului , pentru ca lintea rosie este una dintre leguminoasele cele mai usor de digerat, este bogata in proteine ii saraca in grasimi si are un continut exceptional de fibre alimentare.Alaturi de minerale, lintea se mai remarca si prin continutul important de vitamine, in special de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9).


Va doresc:
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie