Supa crema de linte cu chipsuri din fulgi de mei

Postat pe: 22-03-2019
(0)

Ingrediente

O cescuta de linte rosie,
1 morcov,
1 radacina de patrunjel,
1 radacina de pastarnac,
1 ceapa rosie,
un strop de ulei de masline,
4-5 cartofi, potrivit de mari
1 ou
1 lingurita de amestec de condimente uscate (cimbrisor, maghiran, oregano, dafin, piper)
3-4 linguri de fulgi de mei
un praf de boia dulce sau iute, dupa preferinta
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

2 portii

Lintea rosie se pune la fiert in 500 ml apa cu un praf de sare si legumele curatate si taiate marunt. Cand sunt fierte, le scurgem de zeama, adaugam ulei de masline si le blenduim, adaugand zeama in care au fiert, turnata cate putin, pana ajunge la consistenta dorita.

Se lasa sa se racoreasca, timp in care pregatim chipsurile, amestecand oul cu fulgii de mei. Cand fulgii absorb tot oul batut, adaugam sare, piper, o picatura de ulei de masline si condimentul uscat. Mai lasam 5 minute, amestecand cu o lingura pana fulgii de mei trag totul, ramanand fara pic de zeama. Se intinde pe o hartie de copt cu un sucitor (deasupra acoperim cu alta hartie evitand lipirea de sucitor ) si dam la cuptor sa se rumeneasca frumos. Scoatem tava din cuptor si ajutandu-ne de o forma, decupam chipsurile in forma dorita, cat timp stratul este cald. Servim supa crema cu aceste delicioase chipsuri, deasupra presarata cu boia dupa preferinta noastra, dulce sau iute.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa crema de linte cu chipsuri din fulgi de mei" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa crema de linte cu chipsuri din fulgi de mei