Lintea rosie se pune la fiert in 500 ml apa cu un praf de sare si legumele curatate si taiate marunt. Cand sunt fierte, le scurgem de zeama, adaugam ulei de masline si le blenduim, adaugand zeama in care au fiert, turnata cate putin, pana ajunge la consistenta dorita.
Se lasa sa se racoreasca, timp in care pregatim chipsurile, amestecand oul cu fulgii de mei. Cand fulgii absorb tot oul batut, adaugam sare, piper, o picatura de ulei de masline si condimentul uscat. Mai lasam 5 minute, amestecand cu o lingura pana fulgii de mei trag totul, ramanand fara pic de zeama. Se intinde pe o hartie de copt cu un sucitor (deasupra acoperim cu alta hartie evitand lipirea de sucitor ) si dam la cuptor sa se rumeneasca frumos. Scoatem tava din cuptor si ajutandu-ne de o forma, decupam chipsurile in forma dorita, cat timp stratul este cald. Servim supa crema cu aceste delicioase chipsuri, deasupra presarata cu boia dupa preferinta noastra, dulce sau iute.
Pofta buna!
Pentru că e foarte cald în casă în această perioadă, am evitat să mai pornesc cuptorul. Dacă e weekend...
Desert panna cotta cu capsuni la paharDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii