Ceapa, morcovul si usturoiul se taie bucatele si se calesc in ulei. Daca va place adaugati acum si o l-ta de chimen, lasati un minut sa se rumeneasca. Se toarna peste ele supa de pui sau apa si 2 cubulete si se lasa la fiert pana legumele se inmoaie, nu foarte tare.
Se scurge lintea si se adauga un minut peste legume, apoi se strecoara si se pun legumele in blender impreuna cu rosiile sau pasta de tomate, sare, piper, oregano adaugati si putina supa.
Cand sunt pasate le puneti inapoi in oala, adaugati zeama cat vreti, dar sa ramana o supa mai groasa. Condimentati cu chilli dupa gust, daca va place, lasati sa mai dea un clocot si gata. Patrunjelul tocat se pune la sfarsit.
O supa gustoasa si foarte hranitoare. Pofta buna!
Calda sau rece cu crutoane de paine cu usturoi si putina smantana sau iaurt.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii